SDT o inicijativi DF

Svi odgovori na glavnom pretresu

Na sva pitanja koja se tiču krivične odgovornosti okrivljenih i krivičnih djela koja su predmet postupka, Specijalno državno tužilaštvo odgovoriće kroz prezentovanje dokaza.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 18:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz SDT-a su danas reagovali na peticiju koju su danas potpisali 18 članova Demokratskog fronta, a kojom žele da iniciraju smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

- Članovi Fronta su peticiju potpisali nakon što je Specijalno državno tužilaštvo u utorak podiglo i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i članova njegove grupe u vezi optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca - naveli su iz DF-a.

Zbog toga se javnosti danas oglasilo i SDT.

- Povodom današnjeg saopštenja predsjedništva Demokratskog fronta, Specijalno državno tužilaštvo obavještava javnost da će na sva pitanja koja se tiču krivične odgovornosti okrivljenih i krivičnih djela koja su predmet postupka odgovoriti kroz prezentovanje dokaza.

Specijalno državno tužilaštvo to će, u skadu sa svojom Ustavom i zakonima definisanom ulogom, uraditi na glavnom pretresu koji se pred Višim sudom u Podgorici protiv okrivljenih vodi zbog krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije, terorizam u pokušaju i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Komentari: 5

> 10

20. 11. 2017 - 19:29

Prvo da javnost i sud dobiju odgovore od DF -a - Zasto su prijetili hapsenjem i opkoljavanjem premijera ? Zasto je spominjan "haos u premijerovom kabinetu" u izbornoj noci ? Zasto i u kom kontekstu je pominjano "cekanje na naredjenja od vrhovne komande DF 'a" ? Na sta i na koga su se ta "naredjenja" konkretno odnosila, ko je trebao da ih izdaje a ko da ih izvrsava i na koji nacin ? Otkud onoliki novac i ko je to dao, na koji nacin i u koje svrhe ? Zasto su koordinisano uoci kampanje (demonstracije), u kampanji i nakon nje proaktivno ucestvovali Resetnjikov, Bondarev, Rogozin, Zaharova, Zeleznjak, Malofejev ? Kakva je uloga SPC i njenih zvanicnika u svemu ovome? Koja je svrha cestih putovanja zvanicnika DF -a u Moskvu, Beograd, Banja Luku...? I jos mnogo, mnooogo pitanja na koje cemo dobiti odgovor u aktuelnom sudskom postupku
Ja naivn

20. 11. 2017 - 20:33

Pomislim Ivica skupio hrabrost i oglasio se, kad ono SDT!!! Razocaran!
pravda

20. 11. 2017 - 20:59

U ovom , kao uostalom i drugim sudskim procesima u posljednjih 30 godina mnogo je više prisutna politika od Ustava i Zakona, te oni koji vjeruju partiji na vlasti vjeruju da su optužbe i suđenja po zakonu, a oni koji su u opoziciji koji ne vjeruju partiji ni vlasti ubjeđeni su da se radi o političkom suđenju.. Nažalost I jedni i drugi su djelimično u pravu. Danas je teško doći do posla bez podržavanja partije na vlasti tako da su kadrovi iz suda, tužilaštva, policije većinom "simpatizeri i vojnici" partije na vlasti, te su realne sumnje u njihove presude. To nije dobro za Crnu Goru.
Da sačekamo ...

20. 11. 2017 - 22:01

Ovde se ne radi o tome ko je za vlast a ko za opozciju, već o činjenicama. Golim, suvim i svima jasnim i nedvosmislenim ! A to, dali one idu u prilog vlasti ili opoziciji ... to je druga priča. Ako se dokaže, činjenično i zakonitom postupku da je neko htio da uz pomoć i za korist strane države uz potrebu nasilja, možda i rata - dođe na vlast iako nema za to potrebnu većinu u narodu, onda je to neviđena bruka i katastrofa ! Ako nije istina i ako se ne dokaže, onda treba da se snosi veliku odgovornost za to sa svim posljedicama koje proizilaze iz toga. Ali, nažalost po one koji su bili uvjereni da su već vlast i prije završetka izbora, uz svu njihovu galamu, vrisku, vrijeđanje, prijetnje, drsko, bezobrazno i nevaspitano ponašanje ... što je samo psihološki pokazatelj straha i nesigurnosti, onda neka snose odgovornost ako se to dokaže kao istina. Makar i djelomična.
Evo

21. 11. 2017 - 00:38

Stankovicu, ovo ti je fala, sto si spasavao izdajice od pritvora. Evo ti ih sad, naljutili su se, valjda su mislili da ste se salili. Hahaha... Ludilo mozga
Novi komentar