Čović o bivšem treneru

Radonjić je nanio veliku štetu Zvezdi

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je izjava Dejanja Radonjića nakon osvajanje trostruke krune i priče oko dugovanja nanijeli veliku štetu klubu.
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 18:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić koji je tada sa crveno-bijelima odbranio titulu u domaćem prvenstvu, nakon proslave je na konferenciji za medije govorio o dugovanjima kluba prema igračima, kao i stručnom štabu.

- Odmah tu noć u toku proslave titule na Malom Kalemegdanu pozvao sam Dejana i rekao mu da ne razumijem zašto je to izjavio, jer ono što mora da bude pravilo jeste da treneri ne pričaju o parama. On je iskreno odgovorio da je to bila emotivna reakcija, koji sam razumio, iako sam bio ljut - rekao je Čović za Politiku.

Nebojša Čović smatra da je pričom o dugovanjima bivši trener nanio veliku štetu klubu, ali da to nije bio glavni razlog rastanka s crnogorskim stručnjakom.

- Njegova izjava je nanijela veliku štetu Crvenoj zvezdi, ali ne kažem da je to bila Radonjićeva želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Međutim, to nije presudilo da Zvezda ne produži ugovor sa trenerom. Nakon toga smo nas dvojica obavili niz razgovora do konačne njegove odluke da ne nastavimo saradnju - istakao je Čović.

Predsjednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, govorio je o treneru Dušanu Alimpijeviću i otkrio čiju sugestiju je poslušao pri njegovom dovođenju na Mali Kalemegdan.

- Pratili smo Alimpijevića posljednje tri godine, a s FMP je napravio veliki uspjeh plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana. Znali smo da je to rizik za nas i za njega, ali vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokazao. Potpuno je posvećen košarci, može se reći opsjednut. Imali smo razgovore sa dosta trenera i poslušao sam sugestije čovjeka koga izuzetno poštujem i do čijeg mišljenja mi je stalo, Svetislava Pešića. U nekoliko navrata smo pretresali cijelu situaciju, analizirali smo iskusne i mlade trenere - dodao je prvi čovjek Crvene zvezde.

Komentari: 1

Čole, Čole, ....

20. 11. 2017 - 23:38

Znači štetu je nanio onaj koji se žalio da ugovor nije ispoštovan a ne onaj koji nije ispoštovao ugovor. Divne li logike kod ovog Čovića.
Novi komentar