Prijestonica odgovara URI

Pokušaj kreiranja afere zbog medijskog prostora

Prijestonica Cetinje reagovala je na današnje saopštenje Građanskog pokreta URA u kome su iznijete kritike povodom renoviranja objekta sa spomen obilježjem u kome je poginuo narodni heroj Marko Mašanović, navodeći da je to "netačan, tendenciozan i paušalan način iznošenja informacija i pokušaj kreiranja tzv. afere, u namjeri da pokušaju sebi da obezbjede malo medijskog prostora".
Objavljeno: 20. 11. 2017 - 20:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Prijestonice ima veoma posvećen odnos prema realizaciji projekata koja se odnose na objekte u Istorijskom jezgru grada, a posebno nad objektima, odnosno njihovim djelovima, koji imaju status kulturnog dobra. Da je tako, najbolje svjedoči realizacija projekata kao što su rekonstrukcija bivšeg Ruskog i Britanskog poslanstva, Bolnice „Danilo I“, Dvora kralja Nikole i drugih objekata u gradskom jezgru.

Kada je riječ o objektu sa spomen obilježjem u kome je poginuo narodni heroj Marko Mašanović, jedina istina političke grupacije, koja želi da senzacionalističkim navodima skrene pažnju na svoje blijedo djelovanje, je to da je upravo ova lokalna uprava prepoznala taj projekat kao važan, te uz podršku Vlade Crne Gore, obezbjedila dio sredstava da se otpočnu aktivnosti na istom.

Sve ostalo su neistine koje su rezultat elementarnog neznanja rukovodstva ove političke grupacije.

Naime, Prijestonica Cetinje je dobila sredstva od 30.000 eura na ime početka aktivnosti na objektu kuće Mašanovića. Kako se on nalazi u izuzetno lošem stanju, a nakon nekoliko pregleda od strane stručnih lica i kolega iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, konstatovano je da objekat, zbog stanja u kakvom se nalazi, nije moguće samo sanirati, odnosno sprovoditi konzervatorske mjere – već da je potrebna njegova potpuna rekonstrukcija.

A s obzirom na značaj, lokaciju i status objekta, za početak i realizaciju aktivnosti na njegovoj rekonstrukciji bilo je potrebno izraditi građevinski i konzervatorski projekat. Zato su pomenuta sredstva i opredijeljena za izradu te tehničke dokumentacije, koja je, kao što kolege iz URE ne znaju, uslov za početak bilo kakvih građevinskih i drugih aktivnosti, što je u potpunosti u skladu sa članom 2 stav 2 pomenutog Ugovora.

Zato Prijestonica odbacuje bilo kakvu tezu o nenamjenskom i sličnom vidu trošenja sredstava. Novac se, upravo u skladu sa ugovorom, koristi u svrhu realizacije aktivnosti na ovom projektu.

Na kraju, lokalna uprava izražava žaljenje što nema sposobnosti da rukom, poput crtanih junaka, gasi požare ili da pogledom farba krovove, ali ima znanja i sposobnosti da, u skladu sa realnim raspoloživim resursima realizuje projekte od interesa za naš grad - navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje dostavljenom Portalu Analitika.

Komentari: 9

Omegle

20. 11. 2017 - 22:38

Ne znam sta je pr0blem sa nevladinom organizacijom URA? Vlast se prema Prijestonici oduvijek odnosila sa maksimalnim postovanjem jer Cetinje to jedino i zalsuzuje ! Ako vi imate neki interni problem "gospodo " rijesite ga izmedju sebe, a ne prebacujte kosku u tudje dvoriste ! Svoje jeftine podmetacine i lazi iskoristite na nekom drugom frontu, a vlast na Cetinju zaobidjite !
Tamara

20. 11. 2017 - 22:41

Znali su iz URA-e odlicno za tu dokumentaciju i sve ovo o cemu pricaju sad iz prijestonice nego su htjeli medijsku pompu i medijski prostor da uzmu kako bi se sad u ovu poslednju nedjelju pred izbore sto bolje dodvorili gradjanima.
Nerma

20. 11. 2017 - 22:41

Cetinje je bilo i ostace srce Crne Gore ! Samim tim se ne treba saliti na bilo koji nacin kada je Cetinje u pitanju ! Oduvijek je bilo slobodarsko, i sa njega se slala glasna i jasna poruka.. " da je vjecna Crna Gora" i tako ce biti uvijek...Sa Cetinja smo krenuli u sve pobjede, i necemo dozvoliti da iko tu iskru ugasi !
Marija

20. 11. 2017 - 22:44

Po URA-i trebalo je ostaviti sve te te projekte taka, da budu samo nacrt na papiru, da ne urade nista po pitanja sanacije ili rekonstrukcije, kao sto je ovdje bio slucaj, i kada bi propala kulturna blaga ista ta URA bi to jedva docekala da kaze prva " Eto kako opstina trosi pare, za sve imaju samo za ono najbitnijene ne!"
Majda

20. 11. 2017 - 22:47

Pogledajte samo cime se URA sluzi-dokumentacijom iz 2014.godine koja ima svoje zasto i zato. Dokle idu ovo je sramota i cime se sve sluze.
Koyot

20. 11. 2017 - 23:08

Navikli smo na jadne poteze URE samo da bi dobili mlo prostora u medijama. Posto ih i nema na politickoj sceni i posto nemaju toliku podrsku da mogu dobiti jedan cijeli mandat, oni moraju izmisljati neke prazne price ne bi li opravdali sopstvene neuspjehe.
Karlito

21. 11. 2017 - 00:09

Znajuci URU i njeno ponasanje na politickoj sceni, nista se drugo nije ni moglo ocekivati od nje bez na ovaj nacin sebi kupuje prostor u javnosti
Don

21. 11. 2017 - 00:11

Zaista bih ostao iznenadjen kada bi URA konkretnim radnjama u vidu doprinosa prijstonici skrenula paznju na sebe...ovako to radi kao u uvijek, samo sirenjem neistina cekajuci reakciju od drugih!
uskockicardak

21. 11. 2017 - 12:53

URA ne moze da dobije podrsku na Cetinju jer njihov nosilac liste FIlip Adzic se stidi sto je Cetinjanin i predstavlja se kao Kotoranin !
Novi komentar