STAV

ĐONOVIĆ: Beskonačnost gluposti i svemira

Osumnjičeni za terorizam u pokušaju U Crnoj Gori od 16.10.2016.god., sa svojim timom branilaca na vrlo očigledan način kao najveći i jedini argument odbrane koriste odugovlačenjeovog sudskog procesau nedogled do beskonačnosti. Tako, vrlo često usmjeravaju ovaj proces do nivoa gluposti pa postavljaju u ime odbrane pitanja : Ko je dao ime pri rođenju svjedoku saradniku, đe je kršten, kako, zašto?Za očekivati je da idu dalje pa da čujemo pitanja o začeću, porođaju  i tome slično.Zakoni ne zabranjuju bilo kome da bude glup ili izigrava glupaka, no onaj ko se prihvati takve uloge vjerovatno je dominantno ovo prvo.
Objavljeno: 21. 11. 2017 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Ranko Đonović

U tom pravcu i takvom stilu sada traže smjenu V.D.T   Ivice Stankovića. Nešto ranije tražili su smjenu specijalnih tužioca Čađenovića i Katnića, ali tražili su smjenu sudije i sudijskog vijeća. Oni koje brane stalno traže smjenu predstavnika vlasti (većinske Crne Gore) i premijera Markovića ali ne zaziru da traže i smjenu predsjednika DPS – a Mila Đukanovićakoji je već smijenjen( svojom voljom) sa svih državnih funkcija a oni, koliko je poznato, nijesu članovi njegove partije( DPS). Kako su optuženi osumnjičeni  i za pokušaj moguće likvidacije Đukanovića u okviru optužnice  terorizam u  pokušaju, jasno je kakva im je smjena u naumu. Na isti način pokazali su nam  u više navrata da su silom pokušali ( imajući podršku van Crne Gore),  da smijene državu Crnu Goru i preuzmu vlast na štetu svih građana Crne Gore i svakako u interesu onih koji nijesu prijatelji države Crne Gore.

Glupost kod njih dolazi do punog izražaja pošto u svojoj ostrašćenosti ne primjećuju da postižu suprotno:  jačaju postojeću vlast jer plaše neostrašćene građane svojim djelovanjem i svojim gotovo trodecenijskim nepromijenjenim političkim ciljem. Dakle potpuno pogrešna strategija kao i taktika, pogrešno vrijeme  a država Crna Gora  za tako nešto danas je sigurno pogrešno mjesto.

Zašto njihovo političko djelovanje i njihov politički cilj ima i nešto veliko? Zato što je to  glupost,koja je beskonačna kao i svemir. Velikan nauke Ajnštajn, govorio je kako su ljudska glupost i svemir beskonačne veličine ali za svemir je imao određenu rezervu.

Suština njihovog djelovanja prije svega je ta  da su oni neprijatelji države Crne Gore dodatno i zatošto je ona sada članica NATO saveza. Političku realnost u državi Crnoj Gori moramo gledati samo iz tog ugla jer je to jedina  velika i prava podjela u našoj državi. Tu podjelu nameće  dio opozicije koji sebe naziva Demokratski Front.Oni koji ovo ne mogu da razumiju, bez ustezanja im se poslije 30 godina treba reći da su politički nezreli i kad politički sazrenu, samo će im se kazati. Ostali dio opozicije liči, neko manje neko više na onaj  poznati stih „Nit si vino, nit si voda“.Oni u najvećoj mjeri nijesu glupi, ali po ovom pitanju izigravaju glupake. Uglavnom ćute i čekaju reklo bi se nezainteresovani za sudbinu CRNE GORE, iz politikanskih razloga.

Uz to vole sebe da nazivaju građanskom opozicijom a kad dođu kući, dobro znaju ko je ko.

Oni svi zajedno,ćuteći podržavaju Demokratski front ali i ne podržavaju Demokratski Front.Podržavaju ga tako što vole da je on što istrajniji u svom destruktivnom djelovanju i strpljivo čekaju njihove glasače, pri nestajanju Demokratskog fronta  što žestoko žele. Sa Demokratskim Frontom neće da razgovaraju ni o najsitnijim lokalnim djelovanjem u ovom predizbornom ciklusu, u najtežem trenutku po ovu nesuvisnu političku koaliciju, čime nekim glasačima žele da pokažu kako ne podržavaju DF.

A što reći o makar minimalnom  principijalnom političkom  moralu? Ma ko o tome još govori. Dio građana- glasača Crne Gore kada je potrebno zaboravit će i ono čega se dobro sjećaju  a opet taj isti dio sjetit će se da su čuli i da znaju ono što nikad nijesu čuli i što nikad nijesu znali ( a ne znaju ni danas).

Na kraju mora se primijetiti i priznati, kada je u pitanju V.D.T Ivica Stanković , da je u ovom trenutku  najteže SDP-u. Kako god da urade  u svojim političkim slalomima po kojima ih prepoznajemo od osnivanja do danas ( danas naročito), izvjesno pogriješit će. Dovoljno je reći da je njima uvijek trebalo više nego dvije stolice. Danas naročito.

Komentari: 10

S(amo) D(estruktivna) P(olit.)

21. 11. 2017 - 14:33

SDP se sam uvalio u nevolje, amaterskom politikom. TO sto su pogresno procjenili uticaj Rusije preko DF-a na buducu vlast je jedna stvar ali sto pri tom nisu ostavili nikakvu alternative,nego su isli iskljucivo, danasnja stvarnost im se obija o glavu. Otuda potreba iz ocaja da opoziciju predstave kao "prozapadnu" I "prodrzavnu", sto im po mom misljenju ne pomaze nego dodatno utapa u blato
Malo obrnuto,ali isto..

21. 11. 2017 - 18:28

...nije S(amo) nego je D(destruktivno) P(atološko) S(amosvojno)-zadovoljenje širokih narodnih masa u odbrani likova i djela -znanih DrPiSvetomilo..sem onoga što je za nebo svezano..u pasanih 25 godina koje je žrtvovao(ON?) za svoj narod-danas sitan njihovih-njegovih laži?
Veljko

21. 11. 2017 - 15:16

Odlicna analiza.Na Cetinju ce svaki pravi Liberal glasati za DPS nece se dati prevariti slatkorjecivoscu URE ili SDPa.
Bistro

21. 11. 2017 - 17:43

Ha ha hajduk Veljko je sade liberal. Taman kao Djona.
KARA RADUSIN

21. 11. 2017 - 17:48

Možda ste mislili svaki "pravi Liberal"kao Đonović.E onda očekujte samo 1(jedan)glas.To vam je isto kao da su Jevreji glasali firera
Niksic

21. 11. 2017 - 17:02

ko je gospodin sto clankom lijeci svoje neuspjehe
lolo

21. 11. 2017 - 19:51

djonovic je 100% u pravu kad kaze da se sve svodi na jednu podjelu ko je za drzavu a ko je da je utopi u susjednu. To je jedina razlika i tragika je u tome sto 15-20 procenata glasackoga tijekla, revnosni glasaci, konstantno glasa samo tu opciju sto im DF i nudi. Samim tim, kad se izuzmu glasaci dps ok 40% opoziciji ostaje dovoljno samo za perpetum mobile. To je glavni razlog dugovjecnosti DPS, ne da su u zadnje vrijeme losi to djaolje, popravljaju se znatno pod pritiskom EU i domace javnosti koja je izasla iz 90, vecinom. Uklonite opasnost po drzavu (Nova=DF i imacete opozicionu pobjedu na prve izbore bez ikakve promjene izbornoga zakona ili leks specijalisa.
Glupost

21. 11. 2017 - 21:47

Kada se Đonović ovako uvredljivim rječnikom igra sa riječima - glupost, glupak i sl., onda je i meni dozvoljeno da saopštim da glupljega teksta još nijesam pročitao. On bi nešto da analizira, da nešto saopšti u korist gospodara, čak i Ajnštajna (koji je prekrupan zalogaj za njega) priziva u pomoć, ali uzalud. Ne zna se što je "pisac hteo da kaže". Ipak mu je pametnije da se i dalje usredsredi na visokogradnju, a da eventualna zaduženja odrađuje eurićima, a ne "pametovanjem" i analizama. Ja ću se na kraju, za razliku od njega i Ajnštajna, pozvati na onu narodnu: "Znanje je ograničeno, a neznanje neograničeno". Ipak je Liberalni savez morao propanuti. Ipak je Slavko bio u pravu.
Nije Nego

21. 11. 2017 - 22:02

Uklonite opasnost po drzavu Nova=DF i imace opozicionu pobjedu na prve sledece izbore.Ko da ukloni.Ko treba da ukloni Novu=DF.Da bi doslo do opozicione pobjede.Ona opozicija koja nema za perpetu mobile.A sto cemo ako je ta Nova instrumentalizovana od tog istoga DPSa .Kao sto je bio instrumentalizovan Kilibarda.Sto cemo ako je ta sizma u CG namjerno posijana da bi raspolutila Crnu Goru na paramparcad dok ne bas vise mladi vladaju vladaju...I bivaju pstrioti i heroji spasitelji nasi...Sizmu kao u starim religioznim knjigama starim 300 godina.
Nadalina

21. 11. 2017 - 23:15

Gospodin Djonovic ODLICNO poznaje ovdasnji svijet - njegov politicki jezik moze biti za nekog uvredljiv ili ne, ali to ne znaci da on grijesi u procjenama. Radi se samo o tome da li mozemo prihvatiti za istinu ono sto istina jeste. A istina je da smo grdno nagrabusili! Svi redom! Te da je, dakle, i nase propadanje beskonacno! Sve zbog toga sto apsolutno nedostaje bar "jedna sijeda glava" za kojom bi valjalo krenuti, bar jedna zdrava, cista, vedra misao koja bi nas spojila ili ucinila, ako ne umnijim, barem savjesnijim. Kao onda kada je nastajao i djelovao LSCG. Odsustvo savjesti radja kukavice, a dijapazon kukavicluka je takodje beskonacan. Nema ovdje vise ni C od Crnogoraca...
Novi komentar