Raskrinkan vlasnik Milana

Njujork Tajms: Kinez koji je kupio "rosonere" je prevarant

Filmska priča za nevjericu u Milanu. Kinez Li Jonhon, koji je za 750 miliona eura kupio "rosonere" prije godinu i po dana, nije nikakav milijarder, već najobičniji prevarant.

Objavljeno: 21. 11. 2017 - 13:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je razotkrio "Njujork Tajms", Li Jonhon, koji je se predstavljao kao prebogati kineski biznismen, vlasnik lanca rudnika, najobičniji je prevarant, koji je novac za kupovinu Milana pozajmio od jednog američkog investicionog fonda.

Ako u narednih godinu dana Jonhon ne vrati taj novac Amerikancima, oni će postati vlasnici velikana sa "San Sira".

Sumnja oko pravog identiteta kineskog "bogataša" je počela da se pojavljuje kad njegovog imena nije bilo na listi 400 najbogatijih stanovnika te zemlje. 

Istragom je utvrđeno da u Kini gotovo niko nije ni čuo za Li Jonhona, a da rudnici koje je predstavljao kao svoje vlasništvo - nijesu njegovi.

Njegove poslovne prostorije u Kini su prazne jer nije platio najam, a na poslovni broj telefona, na koji se vodi njegova "kompanija", javlja se nepoznata žena, koja kaže da sa Lijem nema ništa.

Dalje je otkriveno da Jonhon potiče iz porodice prevaranata- njegovi otac i brat su u zatvoru jer su od raznih kompanija prevarama ukrali 57 miliona eura.

Dakle, Milan broji teške dane, a pravo je pitanje kako će se sve ovo završiti... 

 

Komentari: 0

Novi komentar