Đukanović tvrdi da posjeduje informacije

Đukanović: Ako izgubi lokalne izbore, opozicija planira bojkot predsjedničkih

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović je kazao je da će rezultati izbora u četiri opštine biti impuls za pobjedu proevrospske politike na predsjedničkim izborima. Dodao je da posjeduje informacije prema kojima opozicija kalkuliše sa budućim rezultatima izbora u nedjelju, 26. novembra. "Od tih rezultata, zavisi hoće li bojkotovati sljedeće lokalne i predsjedničke", kazao je Đukanović.
Objavljeno: 22. 11. 2017 - 21:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Rezultati ovih izbora biće važan impuls uoči predsjedničkih izbora na kojima će se jasno potvrditi da Crna Gora ostaje odlučno na svom evroatlanskom kursu. Pobjedom na predsjedničkim izborima poslaćemo poruku da je Crna Gora nepokolebljivo na tom svom putu."

On je kazao da opozicija kontinuirano traži alibi za sve izborne poraze.Dodao je da posjeduje informacije prema kojima opozicija kalkuliše sa budućim rezultatima izbora u nedjelju, 26. novembra. "Od tih rezultata, zavisi hoće li bojkotovati sljedeće lokalne i predsjedničke", kazao je Đukanović.

"Nedavno sam razgovarao sa jednim od predstavnika EU, evropskih država ili evropske delegacije o iskustvima iz dijaloga sa opozicijom i dobio sam sljedeću informaciju. Da su potpuno neskriveno predstavnici opozicije kazali za ove izbore 26. novembra „ako pobijedimo priznaćemo, a ako ne pobijedimo nećemo priznati“. E sad, zamislite vi taj nivo političke i moralne neodgovornosti. Dakle, učestvujem na utakmici čije ću rezultate priznati ako pobijedim, a ako me neko nadigra ili bude bolji od mene ja te rezultate neću priznati. Sada bih  ja trebao da respektujem njegovo očekivanje, šta, njegovo očekivanje, da mu ja poklonim vlast", rekao je lider vladajuće partije.

Đukanović dodaje da je opozicija pokušala iz različitih djelova i na različite načine da ostvari svoje ciljeve i da dođe na vlast.

''Bez obzira što u Crnoj Gori svjedočimo jednom respektibilnom nivou bezbjednosne političke i ekonomske stabilnosti, bez obzira što je postala članica NATO-aočigledno je da još uvijek u crnogorskom društvu nemamo atmosferu u kojoj će izborni procesi biti rutinska procedura ka rješavanju problema za koje su građani zainteresovani. To je razumljivo kada je naša stvarnost. Tenzije u crnogorskom društvu su podignute uoči parlamentarnih izbora 2016. godine i takva atmosfera je produžena sve do današnjeg dana. Produženju je doprinijela opozicija koja bojkotuje parlament koja stvara utisak o političkoj krizi i legitimiše svoju namjeru da vaninstitucionalno promijeni vlast u Crnoj Gori", rekao je on.

On je dodao da je  Demokratski front je dostao dosljedan svom scenariju započetom krajem 2015. godine da rušilačkim pohodom sruši crnogorske institucije i sruši  vlast. "Drugi djelovi opozicije su se više uzdali u neku autoritativnu zapadnu adresu sa koje su očekivali da naredi Demokratskoj partiji socijalista da se odrekne dijela legitimiteta stečenog na parlamentarnim izborima i dio tog legitimiteta da malim partijama koje sebe smatraju političkim i moralnim gromadama, previđajući pri tome da na žalost nikada nisu premašili tri ili četiri odsto volje građana u Crnoj Gori, te da se na taj način dođe do neke povoljnije vlasti u Crnoj Gori'', kazao je Đukanović u emisiji Argument na Pink TV.

Đukanović smatra da je konačno došlo vrijeme da se smanji retorika ali da to onemogućava dio opozicije koji je ''izdao Crnu Goru''.

"Od strane našeg ključnog političkog konkurenta imate stav da kada bi došli na vlast poništili bi sve što smo postigli na evro-atlanskom putu i išli bi sve nazad dok bi poništili crnogorsku nezavisnos. Zašto jer oni smatraju da je najveći grijeh Crne Gore što je vratila svoju nezavisnost. Ako imate takvu najavu, ako na pragu takve najave imate oglašavanje lidera tog dijela opozicije iz Moskve sa istaknutim predstavnicima ruske političke nomenklature gdje se poručuje šta Crna Gora smije a šta ne smije da uradi. Ako imate političku struturu koja za vrijeme izbora dobija novac da bi služila interesima druge države Ako imate politički nedvosmislenu participaciju tog dijela opozicije u scenariju nasilnog preuzimanja vlasti i organizaciji terorističkih aktivnosti u Crnoj Gori ja onda pitam kako to da kvalifikujemo?", rekao je on.

Komentari: 14

Dana

22. 11. 2017 - 21:45

Zna se sta je cilj DF-a, rusenje vlasti nasilnim putem i nepriznavanje nezavisne Crne Gore.
Karlito

22. 11. 2017 - 21:45

DF je zbog dogodjaja jos 16og oktobra jasno svima stavio do znanja vezano za svoje namjere. Jasno je istaknuto da njihova politika rusilacki nastrojena ka progresu CG, bilo politicko, ekonomskom, privrednom...
Niksa

22. 11. 2017 - 21:46

Ako je grijeh sto sam glasao za samostalnu i slobodnu Crnu Goru onda neka nosim taj grijeh do kraja zivota !!
danilo

22. 11. 2017 - 21:46

Bravo Milo kralju !!! Razbićes i ove izbore !!!
danilo s.

23. 11. 2017 - 09:59

danilo imenjace, (nijeste morali da ovako jeftino podmecete) u pravu ste - Milo jeste veliki politicar i covjek koji je obezbijedio mjesto u istoriji CG. Medjutim, ja ne navijam ni za jednu stranku - jer nijesam clan nijedne. Navijam isklljucivo za CG . I zato smatram da je za opstanak CG vazno, i rekao bih, neophodno potrebno, da Milo ostane na celu. Jer CG treba vrijeme. Vrijeme mira i stabilnosti. Vrijeme koje nemilosrdno brise sve lazi i lazne vrijednosti. . Naravno, pod utiajem intezivne negativne kampanje koju iniciraju: opozicija, dobar dio medija, ukljucujuci i "javni (opozicioni) servis", kao i dobar dio NVOs., gradjani bi,najzad, mogli pomoci opoziciji da se dokopa vlasti. Medjutim, neka svi budu svjesni da bi to moglo zaustaviti CG na putu u EU. Kao i ozbiljno ugroziti politicku i ekonomsku situaciju u CG. Zato neka gradjani pazljivo izaberu, odnosno, odluce da li vise vole jeftine pateticne populizme i demagogiju Abazovica, Becica i ostalih - ili CG ?
Jana

22. 11. 2017 - 21:46

Izdali bi oni Crnu Goru jos stotinu puta. Vidjeli smo na sta su sve spremni.
Murcielago

22. 11. 2017 - 21:48

DF je partija koja se u svakoj za nas Crnogorce vaznoj situaciji pokazala kao ona partija koja je uvijek glasno rekla NE kada se radilo o napretku Crne Gore. Oni su bili ti koji su molili sile da ne udjemo u NATO, oni su ti koji su htjeli umanjiti nas znacaj i ucinjeti nistavim nase dosadasnje rezultate u procesu ostvarivanja clanstva u EU...Oni su faktor destabilizacije kome ne smijemo dati priliku da utice na nas!
uskockicardak

22. 11. 2017 - 21:49

Nikad nece Crna Gora biti obala srpskog mora niti ce se anulirati sve ono sto je uradjeno u proteklih 11 godina od obnove nezavisnosti ! Tuzi biraju, Mojkovac i Cetinje biraju , kao i Petnjica.. znam da ovo nisu rutinski izbori i da cemo jos jednom opravdati sve ono sto se ocekuje ! Crne Gora i sve ove opstine zajedno pobjedjuju!!
stanko

22. 11. 2017 - 21:49

Kako li ono.vi dođoste na vlast.zaboga?
nikola

22. 11. 2017 - 21:51

Da se DF pita Crna Gora danas ne bi ni postojala, jer oni definitivno rade samo u sopstvenom interesu
danijela

22. 11. 2017 - 21:57

Tačno tako da se oni pitaju CG ne bi sigurno bila na putu ka EU, ne bi ušla u NATO, ništa od ovog đe smo sad i đe planiramo da budemo ne bi bili, da je DF na vast, samo zato što se vode sopstvenim interesima kako oni da se obogate , kako da što bliže Rusiji budu, a neshvatajući da samo tako bi izgubili indetitet Crne Gore
Rukfaš

23. 11. 2017 - 07:10

E vala nijesi ovo trebao kazati. Baš sam se nasjekirao...
KARA RADUSIN

23. 11. 2017 - 07:35

A K O ? -izgube
Karusin

23. 11. 2017 - 09:33

Da tu je akcenat a k o. Ako izgube ne priznaju izbore jer su fer i posteni samo oni na kojima ni pobijede. A ko hoce neka drugo sam dokazuje. Vlada izbornog povjerenja, optuzbe, parole, sveje to bio cirkus za naivne. Narode vama cirkus i parole, a nama plate i bitanzenje po kafanama. Banja.
Novi komentar