AEM utvrdila

RTCG upozorena zbog nepoštovanja osnovnih novinarskih načela

Agencija za elektronske medije utvrdila je da Javni servis nije poštovao načela tačnosti, objektivnosti i nepristrasnosti u emisiji „Iz pravog ugla“ emitovanoj 18. oktobra, zbog čega im je izrečena mjera upozorenja.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 06:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u dokumentu Agencije, prigovor je poslao član nevladine organizacije Građanska alijansa Milan Radović koji smatra da je urednica emisije Duška Pejović morala da ga pozove i da čuje i njegov stav, jer je, kako navodi, iznijela neistine o njemu.

Gost u emisiji bio je predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Luiđ Škrelja, a razgovarali su i o aktuelnoj situaciji u Savjetu RTCG, čiji je član i Milan Radović.

- Emiter nije pružio priliku da učestvuju u programu ili da komentarišu navode one osobe na čiji račun su iznešeni navodi o nepodobnim djelima ili negativne konotacije. Javnom servisu nalaže se da usaglasi emitovanje programskih sadržaja u okviru programa TVCG1 sa standardima definisanim u Zakonu o elektronskim medijima, podzakonskim aktima Agencije i izdatom odobrenju za emitovanje - piše u rješenju koje je potpisao direktor Agencije Abaz Džafić.

Kako dodaju, u okviru emisije „Iz pravog ugla“ dužni su da objave informaciju o mjeri koju je izrekla Agencija. Oni navode da je Radović 23. oktobra Agenciji dostavio prigovor u kome je naveo da su prekršeni članovi 5, 7, 8. i 11. Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima.   

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 4

Guest_84133

23. 11. 2017 - 08:45

MA JELI MOGUCE DA TO RADI OSLOBODJENA RTCG ?
RT-NVO-CG

23. 11. 2017 - 09:27

RTCG je u rukama opozicije, celnika Vijesti i pojedinih NVO uz podrsku i aminovanje nekih stranih ambasada i nema nikakve veze sa tzv Javnim servisem koji se finansira od Vlade odnosno budzeta koji finansiraju svi gradjani a koji vecinski nisu zastupljeni i njihov stav je totalno marginilizovan suprotno vecinski izrazenoj volji na prethodnim izborima. Minorne politicke partije i pojedinci koji nemaju vise od 3 -4 % podrske u javnosti su na RTCG vecinski zastupljeni kao i marginalci tipa Marka Milacica, celnika pojedinih NVO i sl "analiticara".
MARA

23. 11. 2017 - 11:09

Što su im ovo senzori odjednom postali ošetljivi.Prosto im se bojim da od preošetljivosti ne blokiraju.
Nick

23. 11. 2017 - 21:17

Treba ugasit i RTCG
Novi komentar