Savez CG Kosova i Metohije

Ne postoji nikakva granica između Kosova i Crne Gore

Povodom za danas zakazane rasprave u kosovskom parlamentu o izvještaju Komisije za demarkaciju i najave Ramuša Haradinaja da će sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom pasti, Savez Crnogoraca Kosova i Metohije obavještava kosovsku, crnogorsku i ukupnu javnost, da za kosovsko-metohijske Crnogorce ne postoji nikakva granica između Kosova i Crne Gore, već je riječ o administrativnom prelazu, saopšteno je Portalu Analitika iz Saveza Crnogoraca Kosova i Metohije.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 09:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Crna Gora koja je u savez sa Srbijom ušla sa Metohijom u svom sastavu, ne graniči se sa Kosovom već sa Srbijom. Kosmetske Crnogorce ne obavezuju privremene i promjenljive  odluke trenutne anticrnogorske vlasti u Podgorici. Posebno smo zgroženi i zabrinuti ratnom najavom Albina Kurtija, lidera Samoopredjeljenja. Podsjećamo da je Kurti rekao da je sporazum Komisije uvod u novi rat, te da ratovi počinju tamo gdje postoji problem sa granicom. Crnogorci Kosova i Metohije su protiv bilo kakvih novih ratova. Mi smo najveće žrtve rata 1999.godine, jer u crnogorskoj Metohiji nema više nijednog Crnogorca od 30.000 koji su se tako izajšnjavali. Sve ih je protjerao Ramuš Haradinaj sa svojom OVK, a da ne govorimo koliko je poklao, pobio i koliko njihovih grobalja prekopao.

U isto vrijeme pozivamo crnogorsku Vladu, koju sudbina kosmetskih Crnogoraca interesuje taman koliko i lanjski snijeg, da ispravi grešku zbog koje se stavila u službu legalizacije genocida nad Crnogorcima u Metohiji, i da povuče odluku o priznanju jednostrano donijete odluke o otcjepljenju Kosova i Metohije od Srbije i time se vrati u red država koje poštuju Ujedinjene nacije kao krovnu svjetsku instituciju, a time i Rezoluciju SB UN 1244 koja je na snazi, a koja potvrđuje suverenitet Srbije nad Kosovom i Metohijom.

Ako mogu Suniram i Gvineja Bisao, može i Crna Gora. Mnogo je Crna Gora bliža Srbiji od te dvije države. Dosta je i previše sramote nanijela crnogorska vlast nama malobrojnim Crnogorcima koji smo opstali u srpskim sredinama na centralnom i severnom Kosmetu. Zbog njene odluke o priznanju Kosova mi smo postiđeni i spuštenih glava prolazimo pored braće Srba, iako tome nismo sami doprinijeli bilo čime. Naprotiv, smatramo i smatraćemo uvijek Kosovo i Metohiju sastavnim dijelom Srbije, ne odričući se u isto vrijeme crnogorske Metohije - navodi se u saopštenju koje  potpisuje predsjednik Saveza Crnogorca Kosova i Metohije, sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, Vučina Popović.    

Komentari: 9

Ljutotuk

23. 11. 2017 - 10:27

Kako kaže ovaj srbin Popović - crnogorska Metohija!? Metohija je bila crnogorska tek par godina - od oslobođenja/ zauzimanja na kraju Balkanskih ratova 1912 pa do kapitulacije Crne Gore u I Svjetskom ratu 1916. I tu srbin Popović neka stavi tačku.
Рајовић

23. 11. 2017 - 10:38

Можда ће се наша црногорска част, која је ушла у народно предање па још страшнијом показује данашњу издају, једино спасити у Црногорцима Метохије.
Guest_96433

23. 11. 2017 - 10:41

VI STE KO BAJAGI CRNOGORCI
Рајовић

23. 11. 2017 - 13:28

Не, но су прави Црногорци они у Аргентини, и ти са њима.
CRNOGORSKI 007

24. 11. 2017 - 07:56

DA STE BILI PRAVI CRNOGORCI NEBISTE MORALI BJEZATI SA KOSOVA,NO STE PALILII.........................................................SA BRACOM.
Milic Racic

23. 11. 2017 - 11:26

Popovicu sacuva cast Crnogorcima kad smo se najmanje nadali. Neka zivi Crna Gora. Ne priznajemo Kosovo. To je Srbija i tacka.
Objektivni

23. 11. 2017 - 11:43

E bas ce Račić i Vučina o tome odlučivati . Eeee Vučina- Vučina ... .. .......
CRNOGORSKI 007

24. 11. 2017 - 07:54

SRPSKI SATELITI I MUTIRANI CRNOGORCI,NE PROTIVITE SE OKUPIRANJEM DIJELA CRNOGORSKE TERITORIJE OD TE VASE BRACE,NO KUKATE NA TUDJEM GROBU
CiNick

24. 11. 2017 - 17:59

Baš ste mi neki Crnogorci. Samo služite velikosrbima za neutralizaciju Crnogoraca izvan srbskoga domašaja. Inače se izjašnjavate kao Srbi. Ako je granica s Kosovom samo administrativna, znači da ne priznajete ni državu Crnu Goru. Trojanski konji.
Novi komentar