Kampanja

Ko je tinejdžerka čiju slobodu žele Rijana i Kim Kardašijan?

Neke od najpopularnijih žena iz svjetskog šou biza podržale su kampanju da se oslobodi 16-godišnja Sintoja Braun.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 14:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Djevojka je 2004. godine osuđena na doživotnu kaznu zatvora, jer je upucala 43-godišnjeg Džona Elena iz Nešvila, koji ju je u svoj dom doveo zbog pružanja seksualnih usluga.

Tada tinejdžerka, završila je na ulici kao prostitutka, nakon što je momak izbacio na ulicu i zatražio da se vrati sa novcem. Mediji tog mladića opisuju kao nasilnog ovisnika od droga koji je zlostavljao. Klijent koji je postao Sintojina žrtva pokazao joj je u stanu kolekciju pištolja, hvaleći se da je bivši pripadnik vojske. Kako je kazala kasnije, ta činjenica je unervozila. 

Večerala je sa njim, gledala TV, a onda završila u njegovom krevetu.

- Jako me uhvatio, pomislila sam da će me udariti - rekla je.

Sintoja je kazala da se uspaničila, mislila je da će uzeti pištolj. Ubijeđena da će je on ubiti, Sintoja ga je upucala u glavu. Utvrđeno je da je Sintoja Braun te noći pretučena i u više navrata silovana.  

Tužioci su djevojku optužili da je ubila muškarca kako bi ga opljačkala, budući da je sa mjesta zločina pobjegla sa njegovim novčanikom i pištoljima.  Porota je proglasila krivom za ubistvo s predumišljajem, krivično djelo ubistvo i razbojništvo.

Kako je život ove djevojke upropašten i prije nego što je postala punoljetna? 

Ovih dana se o tome diskutuje na društvenim mrežama, a rijaliti zvijezda Kim Kardašijan (Kardashian), pjevačica Rijana (Rihanna) i supermodel Kara Delevinj (Cara Delevingne) podijelile su emotivne poruke sa heštegom #FreeCyntoiaBrown (Oslobodite Sintoju Braun).

- Sistem je zakazao. Jučer sam zvala svoje adovate da vidim šta može da se uradi kako bi se ovo popravilo - tvitala je Kardašijan. 

I Rijana je slično reagovala.

- Svi vi odgovorni za kažnjavanje djece, nadam se da vam Bog neće podariti djecu - napisala je. 
Ovaj slučaj već je promijenio zakon u američkoj državi Tenesi. Po novom zakonu, više ne postoji "dječija prostitucija". Da joj se danas sudi, Sintoja bi bila tretirana kao žrtva seks-trafikinga. Ipak, djevojka u zatvoru izdržava kaznu kao seksualna radnica koja je ubila klijenta.

Peticija kojom se traži oslobađanje Sintoje Braun za sada ima preko 186.000 potpisa.

 

Komentari: 1

?

23. 11. 2017 - 22:11

"Djevojka je 2004. godine osuđena na doživotnu kaznu zatvora"; "podržale su kampanju da se oslobodi 16-godišnja Sintoja Braun"? Je li to imala 3 godine kad je silovana ili su prezentovani podaci mimo logike? Tinejdžerki nema od 3 godine. Opada vam kvalitet
Novi komentar