Na graničnom prelazu Debeli Brijeg

Uhapšeno četvoro stranih državljana zbog falsifikovanja isprava

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode četiri osobe zbog sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanje isprave. 

Objavljeno: 23. 11. 2017 - 15:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici CB Herceg Novi su lišili slobode P.S.K. (26), F.B. (47), S.T.A. (19), sve tri državljanke Irana i N.E.A. (22) državljanina Maroka, zbog sumnje da su počinili krvično djelo falsifikovanje isprave. 

Na graničnom prelazu Debeli Brijeg, na izlazu iz Crne Gore, prilikom kontrole od strane granične policije državljanke Irana su dale na uvid lične karte Republike Hrvatske, a državljanin Maroka ličnu kartu Italije. Na ličnim kartama su bile umetnute fotografije ovih lica. 

Upotrebnom tehničkih sredstava, uređaja DOCUBOX, je utvrđeno da se radi o falsifikatima, to jeste da su lične karte bez odgovarajućih zaštitnih elemenata.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se ova četiri lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanje isprave. 

 

Komentari: 0

Novi komentar