Vlada da reaguje

Šešelj: U interesu Haškog tribunala je da Mladić što prije umre

  Lider Srspke radikalne stranke Vojislav Šešelj predložio je da se hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 19:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije kazao da Srbija mora dati kvalitetan i stručan odgovor na sve što se dešavalo u Haškom tribunalu i da nijesu dovoljne samo političke fraze.

“Lako je dezavuisati Haški tribunal političkim argumentima - važno je da se on suštinski dezavuiše pravnim argumentima. To nije teško, ali treba dobre volje i treba angažovati kvalitetne ljude koji će to uraditi”, rekao je Šešelj.

On smatra i da Vlada Srbije, a naročito Ministarstvo pravde ne bi smjeli pasivno da reaguju na izricanje presude Ratku Mladiću.

“Ono što je sad u interesu Haškog tribunala - to je da Ratko Mladić što prije umre. Njima ne odgovara drugostepeni postupak. Drugostepeni postupak se možda neće okončati ni za dvije, tri godine”, ocijenio je Šešelj.

 

Komentari: 5

karcinom

23. 11. 2017 - 19:53

Zna vojvoda on je imao tvi tumova i evo ga jos ziv.
Voyvoda od zavđale kašike

23. 11. 2017 - 20:51

Jeli ovo onaj što je na prošli predsedničkim izborima u Srbiji imao manje glasova od Belog Pveletačavića ?
^

23. 11. 2017 - 20:25

U drugostepenom postupku ce dobiti jos jednu dozivotnu pa da je macka nece izaci iz zatvora.
Guest_41661

23. 11. 2017 - 23:13

BILA BI SRECA ZA SRBIJU I REGIJON DA SE NIJESTE NI RODILI
Mišo

24. 11. 2017 - 14:50

Prvi put u životu se delimično slažem sa g. prof. dr sci. iur. Vojislavim Šešeljem, ali ne naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala uopšte nego sudske prakse u slučaju Vojislav Šešelj. Da pravnici nauče kako da spreče samovolju sudije koji teškog ratnog zločinca pustu na slobodu. Bez obzira što će ta greška biti ispravljena u II stepenu i što će prof. dr sci. iur. gospodin predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj na kraju ipak u zatvoru jedno 30 godina, od čega prvih 7-8 zajedno sa uvaženom gospođom Vjericom Radetom i gospodinom Petrom Jojićem ako ih ne spasi "poziv odozgo" kao Jovu Ostojića. A što se tiče smrti potpukovnika Mladića, sada više to nije bitno Hagu, bilo bi bitno nama Srbima.
Novi komentar