Keljmendiju određen pritvor

Keljmendi: Nijesam je tukao, pomagao sam joj da dobije ulogu u seriji

Elvis Keljmendi (39), najstariji sin jednog od vođa najjačih albanskih kriminalnih klanova Nasera Keljmendija, koji je uhapšen u Beogradu zbog nasilja u porodici i ilegalnog oružja, na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirao da je tukao 25-godišnju J. R, već da je pokušavao da ovoj djevojci, inače studentkinji četvrte godine glume pomogne da dobije ulogu u jednoj televizijskoj seriji.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 19:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Keljmendi je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega mu je Prvi osnovni sud u Beogradu danas odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je tukao svoju djevojku J.R. (25) i jer je nezakonito držao pištolj sa šest metaka u stanu u kojem su boravili.

Pritvor mu je određen na prijedlog tužilaštva zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, kao i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, rekla je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Iz izvora bliskog istrazi "Blic" saznaje da je osumnjičeni iznio svoju odbranu i negirao djela za koja je osumnjičen, tačnije da je tukao devojku J. R.

- Osumnjičeni, koji je oženjen, negirao je da je sa J. R. bio u emotivnoj vezi. Ispričao je da su se upoznali prije nekoliko mjeseci, te da su se povremeno viđali u stanu koji je pod zakupom. Tvrdio je da su imali korektne odnose, i da je pokušavao posredstvom poznanika da joj obezbijedi ulogu u jednoj popularnoj TV seriji - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Najstariji sin Nasera Keljmendija je, u iznošenju svoje odbrane, naveo i da mu je iz tog stana nestalo milion dinara, a negirao je da je J. R. razbio mobilni telefon, već da joj je nedavno kupio ajfon 8, koji je nađen kod nje i koji je u funkciji. Keljmendi je takođe rekao da je državljanin Srbije, te da ima uredno prijavljeno prebivalište u srpskoj prijestonici.

Mlađi Keljmendi je uhapšen u utorak na Zvezdari, poslije prijave J. R. da se navodno iživljavao nad njom i da joj je prijetio da će je ubiti ukoliko ga napusti. Prilikom hapšenja kod njega je nađen pištolj za čije posjedovanje nije imao dozvolu.

Elvis Keljmendi je sin Nasera Keljmendija za koga bezbjednosne službe ne samo Balkana, već i SAD, tvrde da je rukovodi jednom od najvećih kriminalnih grupa na ovom prostoru. Elvis je u Prištini bio osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u BiH 2010, a robijao je i u Crnoj Gori zbog podstrekavanja na zloupotrebu službenog položaja.

Porodica Keljmendi, na čelu sa Naserom, na “crnoj listi” je SAD. Ministarstvo finansija SAD-a je porodicu Keljmendi označilo kao kriminalnu organizaciju koja je u periodu više od jedne decenije prodajom heroina, kokaina i ekstazija zaradila milione, a prljavi novac ubacivan je u legalne tokove putem kompanija na Kosovu, BiH i Crnoj Gori. Naseru se sudi u Prištini sudi zbog organizovanog kriminala, ubistva Ramiza Delalića i trgovine drogom, a krajem juna pušten je da se brani sa slobode.

- Moj klijent je iznio odbranu i to je sve što mogu da vam kažem, jer je istraga u toku - kratko je rekao za “Blic” advokat Nebojša Perović, branilac Keljmendija.

 

Komentari: 2

Crna Gora 2006

23. 11. 2017 - 21:08

Nek pode neki BEOGRADANIN U METOHIJU pa da napravi ovo isto nekojbcuri Albanki, Mislim da nebi jutro docekao
Maja

24. 11. 2017 - 11:52

Gde ova devojka nadje njega to je sigorno interes tesko CE ona njega da se resi
Novi komentar