Završna konvencija na Cetinju

Đukanović: Poslaćemo poruku da se Cetinje ne koleba

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je sa završne konvenci na Cetinju da će DPS moćnom pobjedom na izborima u nedjelju poslati poruku da se ne koleba Cetinje i da se ne koleba Crne Gora.
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 22:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Da se Cetinje dalo zavoditi u istoriji ljudima poput Berčića i Abazovića ne bi bilo ono što jeste – stameni oslonac crnogorska nacionalnoga dostojanstva i slobode „,poručio je lider DPS-a.

Kako je dodao, ovo je vrijeme predizborne kampanje kada ste htejli ne htjeli u prilici da se suočavate sa raznim političkim ponudama, manje ili više kulturnim. „Cetinjani su nažalost imali priliku poslednjih dana da prisustvujuu nečemu što su prije bili histerični ispadi lidera određenih političkih partija koje sebe predstavljaju  kao eminentne lidere nove genarcije u Crnoj Gori. Svojim prostačkim rečnikom , svojim beskrupuloznim lažima i iznad svega ogromnim neznanjem oni su se zapravo najbolje predstavili kao relikt stare, srednjevjekovne Crne Gore ,a ne kao simboli nove političke kulture u novoj evropskoj Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je Bečić demagog i kalkulant .

„Valjda sa neskrivenim kompleksom svoje nedostatne konstitucije, rekao bih jedva vireći iza govornice  stalno poziva na boj. Rođen i odnjegovan u srce velikosrpske ideologije na političkoj sceni Crne Gore, on pokušava da nas sa Cetinja podučava patriotizmu. Ima li goreg kriminala nego pripadati politici koja je formirala Sedmi bataljon u crnoj Gori , ima li veće laži od one kada se lider jedne političke partije predstavlja pod sloganom „Pobjede a ne podjele“ kako to radi Bečić koji nikada u životu do sada nije pobijedio , a uspio je da podijeli sve čega se dohvatio“, kazao je Đukanović.

"Takva odbrana Cetinju ne treba, jer kad bi došlo do toga da ga brani Aleksa, odbranio bi ga taman kao što je odbranio i beogradske mostove tokom bombardovanja. Neka nastavi da se igra sa kanticama i lego kockicama, neka zida gradove od pijeska, neka ostavi Cetinje", ističe Đukanović.

Kada je riječ o URA i Dritanu Abazoviću, Đukanović je kazao da su oni toliko duboko pod barjakom četničkog vojvodei da nijesu u stanju da razlikuju šta je izdaja a štapatriotizam.

Kako gleda na napade opozicije na DPS, Đukanović je objsnio jednom izrekom: “Kada bi se čovjek se stalno saginjao da baci kamen na svako pašče koje na njega laje, ne bi nikud stigao”.

“A mi smo stigli, doveli smo Crnu Goru u NATO, žestoko prednjačimo u evropskim integracijama, i da bismo nastavili tim putem, potrebna nam je nova pobjeda, podrška većine građana Crne Gore, posebno većine građana Prijestonce“, zaključio je Đukanović.

J.Đ.

 

 

Komentari: 15

nadalina

23. 11. 2017 - 22:30

Bravo Milo sigurno si im ulio nervozu, a saglasan sam da su najgori oni koji se kriju iza patriotizma
Pobijedice Cetinje

23. 11. 2017 - 22:30

Kakvo kolebanje? Cetinje moze samo da nastavi da napreduje na celu sa vama, a mi znamo kome treba da damo svoju podrsku i ko zasluzuje nase povjerenje.
Karlito

23. 11. 2017 - 22:30

Cetinje se nikad kolebalo nije, vazda je jasno znalo. DPS, idemo!
Don

23. 11. 2017 - 22:31

Samo jako! DPS je i ovoga puta pokazao sta znaci biti vladdajuca partija i na ovako dostojanstven nacin braniti tron!
CETINJANIN !

23. 11. 2017 - 22:31

Cetinje se kolebalo do veceras dok nam oci nijeste otvorili i rekli sta je sve uradjeno na Cetinju i koliko je ulozeno ! Cetinje crnogorcima !
Dana

23. 11. 2017 - 22:32

Demokrate su klasicni prevaranti koji se ne bave politikom vec demagogijama. Na sve spremni ne bi li se dodvorili glasacima, ali malo su pogresnim putem krenuli a i znamo ih dobro. Kolebaju se oni a ne Cetinje, Cetinje ce u nedjelju pobijediti.
faruk

23. 11. 2017 - 22:32

hahahah upravo tako podilijeli je sve što se moglo podijelit
Murcielago

23. 11. 2017 - 22:33

I dobro je rekao opozicionarima - neka oni slazu lego kockicei brckaju se u plicaku!
princ nikola

23. 11. 2017 - 22:35

sve su to moj milo četnici , MILO SAMO NAPRIJED , NE DAJ CETINJEEE
Tijana

23. 11. 2017 - 22:50

Nikad se Cetinje nije kolebalo, ni kroz istoriju a ni sad ! Uvijek su znali da odbrane i brane, a tako ce i 26.novembra !
Nikolina

23. 11. 2017 - 22:55

Abazovic vise ne zna koga slijedi on ide za ljudima koji ce mi omoguciti da konacno budu partija od cijelog mandata ! Tako da kod njih se ne zna koja je sad cetncka ideologija zastupljena !
Kosta

23. 11. 2017 - 23:06

Neko ko je odgojen da je srpstvo dio njih oni onda nikad ne mogu da budu istinski zaljubljenici u CG niti da je vole !
Tanja

24. 11. 2017 - 09:45

MILO KRALJU!!!!!
SVE JEDNO ČELJADE

24. 11. 2017 - 15:22

ČAS TANJA,ČAS KARLITO,ČAS NIKOLINA ČAS DANILO ČAS BOBAN BG.
Tara

24. 11. 2017 - 17:38

Bravo Milo..mite Volimo---Cetinje je jezgro Crnogorsko.. Otvorite oci Cetinjani............................!
Novi komentar