Nikšić

Dva miliona eura za zapošljavanje iz Programa Crna Gora- Srbija

U okviru Prvog poziva za dostavljanje predloga projekata za Program prekogranične saradnje Srbija - Crna Gora 2014-2020 korisnicima će na raspolaganju biti 2 miliona eura za projekte u  oblasti zapošljavanja i zaštite prirodnih resursa, saopšteno je na Informativnoj sesiji koja je tim povodom održana u Nikšiću.
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 11:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predstavnik Ministarstva evropskih poslova Miodrag Račeta je podsjetio da su u okviru prethodne finansijske perspektive finansirana 34 projekata ukupne vrijednosti EU sredstava u iznosu od 6,2 miliona eura.

 Naglasio je da je ovo prvi od tri planirana poziva u okviru ovog programa i izrazio nadu da će se ponoviti veliko interesovanje kakvo je bilo u prethodnoj perspektivi kada je podnijeto 297 projektnih predloga.

 Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović je izrazio zadovoljstvo što se ta Opština nalazi u programskoj oblasti. Istakao je spremnost lokalne uprave da učestvuje u ovom Pozivu i ponudi kvalitetne projektne predloge.

 Potencijalni korisnici su imali priliku da na skupu dobiju potrebne informacije o raspoloživim sredstvima, prihvatljivosti korisnika i troškova, potencijalnim aktivnostima, kao i načinu apliciranja.

 Rok za dostavljanje rezimea projekta je 26. januar 2018.

Komentari: 0

Novi komentar