Završna konvencija DF-a

Moj drug Edi mi je rekao da ne dolazim večeras u Mojkovac

Mi smo slobodni građani koji su pokrenuli proces oslobođenja Crne Gore, poručio je odbornički kandidat Demokratskog fronta, Aleksandar Mrdak na završnoj predizbornoj konvenciji u Mojkovcu. Mojkovčanima se obratio i lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević, poručivši: „Moj drug Edi mi je rekao da ne dolazim večeras u Mojkovac, ali ja sam mu odgovorio da sam ga sve do sad slušao, ali da večeras moram biti ovdje, sa potomcima slavne Mojkovačke bitke, da zajedno pokažemo da nas nisu slomili, i da smo još uvijek najsnažnija armija na Balkanu.“
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 13:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Proces promjena nije pokrenula građanska opozicija iz straha od montiranih sudskih procesa kojim su izloženi funkcioneri i aktivisti Demokratskog fronta”, kazao je Mrdak.

Mrdak je odgovorio i na prozivke DPS-a, pitajući ih kada su kuće,stanovi i trgovi bili puni, kada je opozicija bila na vlasti ili sada, kada su oni na vlasti.

„U predvečerje lokalnih izbora u našem gradu, moramo se sjetiti onoga što je DPS obećao, a nije uradio. Nisu otvorili ni hidrocentralu, ni biznis zonu, ni rudnik Brskovo. Umjesto toga, zatvorili su čitav jedan grad“, poručila je kandidatkinja za odbornicu, Maša Radović, obećavajući da će Demokratski front dati sve od sebe da “pobijedi mafiju i korupciju i na taj način započne oživljavanje Mojkovca”.

„Grupa oligarha je pod plaštom lokalne samouprave za 12 godina uspjela da raskrči imovinu gigantskih preduzeća, opustoši sela i rastjera omladinu.“, rekao je Vesko Delić, kandidat za odbornika i kategorično poručio da 26.novembra počinje mojkovačka perestrojka i da preporod Mojkovca neće pokrenuti ni Đukanović, ni Bečić, ni Brajović, već samo DF, koji se, kako je kazao, svih ovih godina beskompromisno borio za pravdu, slobodu i prosperitet!

Skupu se obratila i potpredsjednica Radničke partije, Željka Savković, objašnjavajući razloge beskrupuloznog progona kojem je DF izložen: „Samo mi iz DF-a se zalažemo za suštinske promjene, i zato smo i izloženi ovakvom progonu.“

Savković je poručila građanskoj opoziciji da prihvati ruku DF-a, ako se zaista zalaže za promjene, jer samo jedinstvena opozicija može smijeniti režim Mila Đukanovića.

„Nećemo dozvoliti 26.novembra da interesna grupa, javnosti poznata kao DPS, dokrajči Mojkovac. DF će im tome stati na put. DF će biti stožer nove vlasti, koja će učiniti sve u cilju preporoda Mojkovca“, poručio je lider Radničke partije, Janko Vučinić.

Mojkovčanima se obratio i lider Demokratske narodne partije, Milan Knežević, poručivši: „Moj drug Edi mi je rekao da ne dolazim večeras u Mojkovac, ali ja sam mu odgovorio da sam ga sve do sad slušao, ali da večeras moram biti ovdje, sa potomcima slavne Mojkovačke bitke, da zajedno pokažemo da nas nisu slomili, i da smo još uvijek najsnažnija armija na Balkanu.“

Ukazao je da učesnici Mojkovačke bitke nisu razmišljali ni o frižiderima, ni o crvenim kravatama, već su mislili samo na pobjedu, da bi držali odstupnicu srpskom narodu, čuvajući na taj način esenciju Crne Gore. „Poručujemo: naša snaga je u tome što smo nesalomljivi i nepokolebljivi i bez nas nema suštinskih pšromjena u Crnoj Gori“, rekao je Knežević.

„Mi smo jedina politička organizacija u Crnoj Gori koja se ne plaši da saopšti istinu i da se bori za nju“, poručio je lider Pokreta za promjene, Nebojša Medojević. Istakao je da su obraz, pravda, istina i tradicija nešto što se ne kupuje i nešto sto se ne prodaje. „ Zajedno ćemo se izboriti da Mojkovac i Crna Gora stanu na noge. DF je plod crnogorsko-srpskog pomirenja, koji ni DPS na čelu sa Milom Đukanovićem ne može slomiti, jer se mi borimo iskrom otpora, snagom i istinom“, zaključio je Medojević.

„Jedan od naših ključnih slogana je-pošten posao za poštene ljude, a ja sam upravo ovdje, u Mojkovcu, naučio koliko je važno biti dobar i pošten čovjek“, rekao je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

„Poštenje je naša ideja vodilja koja treba da pripada svima u ovom gradu.“ Povlačeći paralelu sa Cetinjem, Mandić je istakao, „kao što se Cetinje ponosi time što je Prijestonica Crne Gore, tako i Mojkovac treba da se ponosi što je kraljevski grad, koji je utemeljio srpski kralj, grad u kojem je kovan kraljevski novac, grad velike istorije i prirodnog potencijala.“

Iz tog razloga, poručio je Mandić, „vratićemo Mojkovac na ono mjesto koje mu po istorijskoj vokaciji i pripada“. „Mi iz DF-a imamo dobru ideju i časnu namjeru, naš posao je da branimo tradicionalne vrijednosti na kojima je izgrađena Crna Gora, a to možemo učiniti samo zajedno“, zaključio je Mandić.

U završnici se obratio i nosilac liste DF-a, Nikola Baltić, poručivši: „Mi smo ljudi koji se ne boje ničega, mi smo najhrabriji izdanak ovog naroda, mi smo oni koji vas nikada neće prodati. Mi imamo želju,zvanje i znanje da vratimo Mojkovac na mjesto koje mu pripada. Ponosno i prkosno, kao što samo DF zna, 26.novembra možemo i hoćemo donijeti pobjedu Mojkovcu.

Komentari: 9

Jana

24. 11. 2017 - 13:42

Cujes ti njima price... A cemu se vi nadate u Mojkovcu samo nije jasno? Nakon svih izdaja...
Dana

24. 11. 2017 - 13:43

A veliko postenje iz vas izbija, dajte molim vas. DF koji je htio da rusi drzavu prica o postenju i patriotizmu.
Niksa

24. 11. 2017 - 14:16

rece jedan zetski seoski djilkos i ostade ziv ! SJEDI DJE SI , NI ZA DJE SI NIJESI ! NE UZIMAJ U USTA MOJKOVACKU BITKU IZRODE !
uskockicardak

24. 11. 2017 - 14:17

Kome ti to pricas, kome si ti pokusao da prodas ovakve gluposti gospodine?? pripremi se za Spuz i nemoj da ti je vise palo na pamet da nam prodajes maglu na ovakav nacin.. i pozdravi Edija..
krinka

24. 11. 2017 - 14:18

Milane Knezevicu tebi je odzvonilo na politickoj sceni Crne Gore i budi siguran da podrsku bar sto se Mojkovca tice neces dobiti !
broj 5

24. 11. 2017 - 16:27

Dolje Mugabe !
bot

24. 11. 2017 - 17:12

jana dana dijana i petrana ... Ja mislio MK zaostalo mjesto kad i tamo ima sitnih polacenika
Seljober na kub

24. 11. 2017 - 22:02

Ovaj seljober i sluga ruski pokusava da bude duhovit, ali mu to ne uspijeva. Ovo nije uvreda, ovo je FAKT.
CRNOGORSKI 007

25. 11. 2017 - 08:13

KNEZEVICU ,TI NE RAZUMIJES STA SINDJELIC PRICA ,KO JE IZDAO I KO JE STRPAO NOVAC U DZEPOVE I SA KIME CE SE EDI TJ OBAVESTAJNE SLUZBE RUSIJE OBRACUNATI ZA UKRADENI NOVAC I IZDAJU.
Novi komentar