Administrativni odbor

Poziv univerzitetima za izbor člana Savjeta RTVCG

Administrativni odbor uputio je danas javni poziv univerzitetima u Crnoj Gori da predlože kandidata za jednog člana Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTVCG).
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 15:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

To mjesto je upražnjeno nakon što je Skupština u četvrtak razriješila Nikolu Vukčevića zbog konflikta interesa.

Predloženi kandidat za člana Savjeta RTVCG može biti, kako se navodi, afirmisani stručnjak iz oblasti koja je relevantna za obavljanje djelatnosti te medijske kuće, koji ima prebivalište u Crnoj Gori i najmanje visoku stručnu spremu.

Članovi Savjeta ne mogu biti poslanici i odbornici, lica koja bira, imenuje ili postavlja Skupština, predsjednik Crne Gore i Vlada, zaposleni u RTVCG, funkcioneri političkih stranaka,
lica koja su, kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa.

"Kao i zaposleni koji imaju interesa u pravnim licima koja se bave proizvodnjom radio i televizijskog programa, tako da bi njihovo članstvo u Savjetu moglo da dovede do sukoba interesa", kaže se u javnom pozivu.

Za ovu funkciju ne mogu konkurisati lica koja su pravosnažno osuđena za krivično djelo protiv službene dužnosti, korupcije, prevare, krađe ili drugo krivično djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije.

Rok za podnošenje prijava je 45 dana.

Komentari: 0

Novi komentar