Za Evropsku noć teatra

„Romeo i Julija“ u KIC-u

„Romeo i Julija“, nagrađivana predstava Gradskog pozorišta koju je režirala Emilija Mrdaković, biće igrana sjutra u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 15:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvođenjem ovog komada namijenjenog mladima starijim od 14 godina, podgorički teatar još jednom obilježava Evropsku noć teatra (European Theatre Night).

U ovoj produkciji sa Lutkarske scene, rađenoj u kombinaciji lutkarskog i dramskog teatra, naslovne uloge tumače Vule Marković i Jelena Simić, a pored igraju: Goran Slavić, Omar Bajramspahić, Davor Dragojević, Dejan Đonović, Branka Femić, Katarina Krek, Miloš Pejović i Željko Radunović.

Scenografoji, kostime i lutake osmislila je Svila Veličkova, kompozitor je Jovan Obradović, lektorka Dubravka Drakić, a koreografkinja Slavka Nelević.

- Ideja o Noći teatra pokrenuta je 2007. godine kada je Eleonora Rosi predložila da se odabere jedan dan koji će biti posvećen teatru. Ova jednodnevna manifestacija posvećena je scenskim umjetnostima i održava se svake godine u novembru. Pozorišta toga dana postaju glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i pozorišnih djelatnika, tako i publike. Ovo je i noć otvorenih vrata, kada je moguće teatar vidjeti iz druge vizure - upoznati se sa scenskim prostorima, glumačkim garderobama, tonskim i rasvjetnim kabinama, šminkernicama... Učesnice ovog značajnog međunarodnog događaja, koji okuplja i ujedinuje publiku i pozorišne djelatnike iz Evrope, su: Belgija, Hrvatska, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka, Bugarska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Slovačka – podsjećaju iz Gradskog pozorišta.

Komentari: 0

Novi komentar