IPA III - Regionalni razvoj

Predstavnici EU i ministarstava obišli tunel "Sozina" i deponiju "Ćafe"

Predstavnici Direkcije javnih radova zajedno i Ministarstva održivog razvoja i turizma, i predstavnici Generalne direkcije za regionalnu i urbanu politiku Evropske komisije Argirios Pisiotis i Noel Magali obišli su danas lokacije na kojima se izvode radovi za dva projekta definisana Operativnim programom za Regionalni razvoj 2012-2013
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 15:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je rečeno Portalu Analitika, u pitanju je željeznički tunel „Sozina“, gdje se izvode radovi na sanaciji pruge Virpazar – Sutomore, koji su u potpunosti završeni. Preostalo je završno testiranje izvedenih radova, kako bi se mogla izvršiti primopredaja Željezničkoj infrastrukturi Crne Gore.

2411tunel1

- Istog dana posjećena je i lokacija na kojoj se izvode radovi sanacije nesanitarnog odlagališta „Ćafe“ u Baru. Na ovom projektu su izrađene pristupne saobraćajnice, dislociran otpad i izrađen gabionski zid i nasip.

2411cafe

Oba projekta dio su Operativnog programa za Regionalni razvoj 2012-2013 koji su Vlada Crne Gore i Evropska komisija usvojile u martu odnosno decembru 2012. godine. Program je finansiran iz sredstava za pretpristupnu pomoć Evropske Unije IPA III - Regionalni razvoj. Glavni cilj Programa je poboljšanje životnog standarda i stanja životne sredine u Crnoj Gori, u skladu sa nacionalnim politikama i strategijama, kao i sa politikama i standardima Evropske unije - precizira se u saopštenju.

Program sprovodi Operativna struktura za IPA III koju čine: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva i Direkcija javnih radova.

Komentari: 0

Novi komentar