Postao još suroviji

Priča o ćerki Ratka Mladića koja je 1994. godine izvršila samoubistvo

Ana, jedna od najboljih studentkinja medicine, bila je miljenica svog oca Ratka Mladića. A onda je 24. marta 1994. godine uzela očev najdraži pištolj i u porodičnoj kući izvršila samoubistvo.
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 20:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bivši komandant Vojske Republike Srpske, koji je u srijedu osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona, istrebljenja, zločina protiv čovječnosti, ubistva, nehumanog djela prisilnog premještanja, deportacije, terorisanja i protivpravnih napada na civile i uzimanje talaca, poslije ove tragedije postao je još suroviji.

Ana, koju je Mladić zvao svojom zvijezdom, bila je jedna od indirektnih žrtava sada već osuđenog zločinca. Na oca je bila ponosna, posjećivala ga je na ratištu, a onda se 1994. godine nešto dogodilo i podigla je ruku na sebe.

Bivši komadant Vojske RS oduvjek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a poslije hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući u kojoj su u to vrijeme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

mladic-cerka

Istraga o smrti, navodno, nikada nije završena, jer bivši general VRS nije dozvolio.

Jedan vojni ljekar je svjedočio da je pištolj kojim se navodno ubila pronađen je u njenoj lijevoj ruci, iako je bila dešnjakinja. Obdukcioni nalaz pokazao je da je zrno ostalo u glavi, a s obzirom na to da je u pitanju „tetejac“, čije zrno ima ogromnu kinetičku energiju, nevjerovatno je da se zadrži u lobanji ako se puca iz neposredne blizine.

Gradom su kružile priče da je ubistvo organizovao čuveni beogradski kriminalac koji je radio za Državnu bezbjednost, čije je paravojne formacije i šlepere Mladić proterivao iz Republike Srpske.

Pisalo se i da je glavni uzrok njenog samoubistva bio njen dečko Dragan koji je poginuo na ratištu u BiH. Navodno, Mladiću se Dragan nije sviđao i nije želio da nejgova “zvijezda” bude sa njim u vezi. Pisalo se da je on sredio da bude mobilizovan i poslat na ratište gdje je kasnije i poginuo. Navodno, Ana je to saznala.

Gubitak ćerke Mladić je teško podnio, a Anu su pred sahranu obukli tehničari, ali je Mladić na sopstveno insistiranje posljednji put našminkao ćerku.

Smrt ćerke uticala je da se ponašanje Ratka Mladića drastično promijeni, a oni bolje upućeni u dešavanja oko generala kažu da je poslije tragičnog događaja Mladić potpuno promijenio čak i ratnu taktiku.

U jednoj od svojih knjiga publicista Ljubodrag Stojadinović koji je dobro poznavao generala Mladića dok je ovaj bio na vrhuncu svoje vojničke moći, je napisao da je “gubitak ćerke mogao robusnom generalu da zamagli osjećaj za patnje drugih, a naročito neprijatelja”.

Haški tribunal izrekao je u srijedu prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora. Mladić je oslobođen optužbi za genocid u šest opština (Ključ, Kotor Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča tokom rata u BiH), ali je osuđen kao kriv za svih ostalih 10 tačaka optužnice.

 

Komentari: 15

Omer D.

24. 11. 2017 - 21:14

Iznenađen sam ovim prilogom koji je napisan očigledno s namjerom da monstruoznog masovnog ubicu prikaže kao normalnog čovjeka, čak da se sažalimo nad njegovom sudbinom što je izgubio voljenu ćerku!? Znajući šta je sve uradio i za šta je sve bio ""sposoban"", znajući da ga je SPC zbog toga obožavala do neba i toliko da je haški tribunal proglasila za đavolji sud koji sudi "samo Srbima"u meni ovakav prilog izaziva gađenje i osudu podmuklog pokušaja rehabilitacije nečovjeka koji se jednostavno ne može rehabilitovat!
DECENIJA 1

25. 11. 2017 - 06:12

Čitao sam na obeležima u POTOČARIMA od PLEMENA ,,SINANOVIĆ,, strijeljano je 268 u DVA DANA od MLADIĆEVOG STRELJAČKOG VODA JULA 1995
@ za decenija

26. 11. 2017 - 12:22

Gledam prvu sliku gore kako se zadovoljno smiju Mladic i okolni poltroni i razmisljam da su vjerovatno poklali neku nejac u nekom muslimanskom selu cim su onako zadovoljni.
Sovereign

25. 11. 2017 - 08:02

....ако то неки нау хау Турака, али хероји се не рехабилитују.
Za Sovereigna

25. 11. 2017 - 12:04

Opet se javlja ovaj upotrebljeni Mladićev toalet papir da nam potura pod nos svoj "miris"!
@

24. 11. 2017 - 21:33

Ratko Mladic je srpski junak i heroj i to je ono najtragicnije.Svi civilizovani narodi stide se i odricu ovakvih junaka a srbi se ponose iako po misljenju vecine stranih generala bio je nesposoban jer ni sa skoro najacom vojnom masinerijom u Evropi prakticno nije izvojevao nijednu pobjedu nad slabo naoruzanim neprijateljima.
Za ludo a

25. 11. 2017 - 14:40

Pa đe je to pokazao junaštvo i herojstvo? Apsolutno niđe! Kukavica koja ubija slabe, nekadre i vezane ljude nije i ne može bit junak već obična ljudska svinja!
Pocivaj u miru

24. 11. 2017 - 22:00

Zao mi je te nesrecne djevojke koja je imala nesrecu da bude kcerka ovoga monstruma psihopate. Jednostavno nije mogla da se ogradi od uzasnih zlocina svog oca. Pretesko bi to breme bilo za mnogo ljudi koji posteno misle i koji ne bi htjeli da lazu sami sebe!
Monstrum

24. 11. 2017 - 22:20

Monstrum koji je zaslužio najvecu moguću kaznu, a i ona je malo za monstruozne zločine.
lazine

25. 11. 2017 - 07:45

Junastvo bez cojstva je zlocin a u komsija Srba ni junastva ni cojstva
moral ist moral

25. 11. 2017 - 09:54

Otvorite crnu stranu u begradskim dnevim novinama I vidjece te sve samo-ubojsta ili ubojstva među familiom.Davo dolazi pi svoje .
ZBOG OCA

25. 11. 2017 - 10:27

Bivši komadant Vojske RS oduvjek je tvrdio da njegova ćerka Ana nije izvršila samoubistvo, već da je poginula “od srpske ruke”, a poslije hapšenja je čak rekao i da zna imena navodnih ubica.U jednoj od svojih knjiga publicista Ljubodrag Stojadinović koji je dobro poznavao generala Mladića dok je ovaj bio na vrhuncu svoje vojničke moći, je napisao da je “gubitak ćerke mogao robusnom generalu da zamagli osjećaj za patnje drugih, a naročito neprijatelja”.
Pricam ti pricu

25. 11. 2017 - 20:02

Izvini, ali RM dozvolio obdukciju ni dalju istragu i to je fakt. Zao mi je te nesrecne djevojke, ali je gotovo uvijek praksa bila da policija kaze da je neko nastradao kad je "cistio oruzje" ili da je pistolj "sam opalio" da se porodica zastiti od stigme samoubistva i malogradjanskih ogovaranja. Mozda je on stvarno sebe ubijedio da je ta nesrecnica nastradala od tudje ruke, jer njegov monstruozno EGO nije mogao da podnese da je on unistio nesto sto je volio najvise u zivotu!
PWS

25. 11. 2017 - 18:19

Ucestvujem na raznim forumima internetskim iuzivo vec 30 godina. M ogu vam reci da Srbi (lise nekolicine) imaju svoju stvarnost i istinu . Srbi vode monolog i slusaju te samo kad im potvrdjujes. Svaki pokusaj dozivanja logike, fakta, realnosti vam je uzaludno. U pamet se, ne budite njihove zrtve ako ste u mogucnosti da ujedinite snage svih antifadista i pobijedite srpski fasizam u CG.Praksa je pokazala da moze.
Upravo tako

25. 11. 2017 - 23:21

Planco, ti si Bosnjak a ja Crnogorac. Imamo identicno misljenje ko da si mi citao misli. Ovo je srz problema: "Svaki pokusaj dozivanja logike, fakta, realnosti vam je uzaludno."
Novi komentar