Spasila ga bijede

Beskućnik joj dao posljednjih 20 dolara, ona za njega prikupila 280.000

Kada je Džoni, beskućnik iz Filadelfije, potrošio posljednjih 20 dolara koje je imao kod sebe, nije očekivao da će mu se vratiti i to sa kakvom kamatom. Nakon što je pomogao ženi iz Nju Džerzija kojoj je nestalo goriva, ona mu se odužila sakupivši za njega više od 280.000 dolara!
Objavljeno: 24. 11. 2017 - 23:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Vidio me je kako stajem i znao je da nešto nije u redu. Kada je shvatio da sam ostala bez goriva, rekao mi je da ostanem u automobilu i zaključam vrata. Nekoliko minuta kasnije se vratio sa crvenim kanisterom benzina, za koji je potrošio posljednjih 20 dolara“, ispričala je Kejt.

Nije mogla da mu vrati novac, jer nije imala kod sebe.

„Kasnije sam se vratila na mjesto gdje sam ga srela i vratila mu novac, a u posljednjih par nedelja sam ga posjetila još nekoliko puta i dala mu jaknu, rukavice, kapu i čarape“, objasnila je Kejt.

Kejt Maklur putovala je kod prijatelja u Filadelfiju kada joj je nestalo goriva.

Nije mogla da mu vrati novac, jer nije imala kod sebe.

„Kasnije sam se vratila na mesto gde sam ga srela i vratila mu novac, a u poslednjih par nedelja sam ga posetila još nekoliko puta i dala mu jaknu, rukavice, kapu i čarape“, objasnila je Kejt.

beskucnik2

Ipak, htjela je još nešto da učini za dobrog samarićanina.

Odlučila je da na sajtu GoFundMe podijeli svoju priču i pokrene kampanju za prikupljanje novca za Džonija. Početni cilj bio je 10.000 dolara.

Kejt je istakla i da je Džoni veoma zainteresovan da nađe posao, kao i da je ubijeđena da bi, ako bi uspio da se skući, mogao da sredi svoj život.

Džoni je bio tehničar za municiju u marincima, a kasnije i vatrogasac i bolničar.

Kampanju za prikupljanje novca zaustavio je Džoni kada su donacije dostigle 100.000 dolara, jer nije želio da ispadne kao da iskorišćava tuđu dobrotu. Kejt je bez njegovog znanja kasnije ponovo nastavila, jer interesovanje nije opalo.

Ipak, kada je Džoni saznao da su donacije dostigle 250.000 dolara, rekao je da će ostatak dati u humanitarne svrhe.

Njujork post prenosi da je Džoni ubrzo pronašao posao u skladištu „Amazona“ u Robinsvilu u Nju Džerziju.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar