DOKAZ

Šišmakov preko Vestern juniona finansirao Sinđeliću let za Moskvu

Ruski državljanin Eduard Vadimovič Šišmakov uplatio je 25. septembra 2016. godine u 11 sati i 30 minuta 800 dolara posredstvom Vestern juniona (Western Union) na ime Saše Sinđelića, srpskog državljanina, sa prebivalištem u Sremskoj Mitrovici, Jarački put bb.Objavljeno: 25. 11. 2017 - 06:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sinđelić je novac istog dana, u 13 sati i 18 minuta podigao, u dinarskoj protivvrijednosti, u Beogradu, u Takovskoj ulici broj 2.

Dokument čiju kopiju Pobjeda posjeduje potvrđuje jučerašnji iskaz na sudu svjedoka saradnika da je Šišmakov 25. septembra zaista finansirao Sinđelićevo putovanje za Moskvu.

Svjedok saradnik je, odgovarajući juče na pitanje advokata Dušana Radosavljevića, ustvrdio da mu se tada nije išlo za Moskvu, jer je bio zaokupljen radom na izradi montažnih kućica ali da "nije mogao da odbije Edija“ kada mu je ovaj rekao da će da pokrije troškove.

 - Tih 800 dolara sam podigao u dinarima, ustvrdio je Sinđelić i na dodatno pitanje advokata o proceduri podizanja novca objasnio da je dao lična dokumenta na osnovu kojih je, zahva ljući šifri koju mu je Šišmakov poslao vajberom, podigao novac.

 Izvod iz transfer liste Vestern uniona, osim što je dokaz o brzom prenosu dolara, otkriva još neke detalje kojima se dodatno potrđuje identitet Eduarda Šišmakova i koji će biti značajni Specijalnom tužilaštvu tokom izvođenja dokaza.

 Prema proceduri Vestern juniona, pošiljalac je dužan da se identifikuje ličnim dokumentom, što podrazumijeva i upis podataka, od broja lične karte ili pasoša, datuma rođenja, do mjesta stanovanja.

Očekivano, datum rođenja Eduarda Šišmakova, 20. februar 1971. godine, koji šalje pare Sinđeliću, poklapa se sa podatkom iz optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, ali i sa podatkom iz pasoša koji je Eduard Šišmakov koristio pod imenom Eduard Širokov tokom boravka u Srbiji, u hotelu Metropol. Što znači da je isti čovjek imao dva legalno izdata ruska pasoša na različita imena i navodi na zaključak da je to moguće samo ako ta osoba ima mogućnost promjene identiteta u dokumentima jer je – pripadnik obavještajnih struktura.

Podsjetimo, Eduard Šišmakov je svojevremeno, dok je obavljao dužnost zamjenika vojnog atašea u Poljskoj, protjeran zbog vrbovanja tamošnjeg generala poljske armije i jednog poljskog biznismena. Sada Tužilaštvo može i da operiše sa brojem lične karte i preciznim mjestom prebivališta Šišmakova: Korovskaja D76B. Ukoliko, naravno, nekadašnji vojni obavještajac nije promijenio prebivalište. Za dalji sudski proces u Podgorici to i nije toliko bitno. Važnija je činjenica da postoje materijalni dokazi da je Eduard Šišmakov finansirao djelovanje Saše Sinđelića. 

Komentari: 7

@

25. 11. 2017 - 07:41

GLEDAO SAM NEKI DAN SUDJENJE I POMISLIO DA NIGDJE NA PLANETI NA MANJEM PROSTORU NEMA VISE LOSIH LJUDI.JEDINI SE IZDVAJA ONAJ MAC I OGANJ ZIVI OD PIPUNA ZA KOJEGA MI SE PRIJE CINI DA JE BOLESTAN NEGO KVARAN ALI JA NISAM PSIHIJATAR PA JE MOZDA I ON KAO SINDJA I MANDA I ADVOKATI.ONAMO JEDINO VJERUJEM SUDIJI I ONIM POLICAJCIMA IZ OBEZBEDJENJA.
Cudo jedno!

25. 11. 2017 - 10:15

E ovako prijatelju: Nema vise izdajnika i nesoja kao i nevjerovatno dobrih i postenih ljudi (jos uvijek!) kao kod nas. U normlamnoj zemlji bi ih ekspresno optuzili i osudili za veleizdaju! Stvarno je CG zemlja ekstrema!
Ceca

25. 11. 2017 - 09:33

Neka posle ovoga i drugih nespornih dokaza gukne svojom ekavicom iz Kuca Milan Popovic ka danas u Vijesti. O zalosti taj je profesor Pravnog fakulteta. Kad pocne dokazni postupak pusice se i on i Ranko i ostala druzina kojima je ovo tzv proces. Zato sve da ih sramota jer indirektno iz mrznje i nemoci protiv vlasti ruse svoju drzavu i njene institucije. No nas narod lise malog broja zaludjenika znace da smjeste svakoga na svoje mjesto.
lud zbunjenog

25. 11. 2017 - 10:20

Do sada nijesu uspjeli da utvrde dali je Rus Sismakov ili Sirokov , dali je Sindja Sasa ili Aleksandar . Znaci oni svi operisu sa po najmanje 2 , a mozda i vise identiteta . Sta znaci u tom slucaj "dokaz" iz Westrn uniona ?
Tovar

25. 11. 2017 - 11:21

Ni t.. tako ne razmišlja. Za tvoj mozak ne bi bili dovolni ni svi dokazi zajedno sa priznanjima optuženih. I dalje bi tvrdio da je sve namješteno.
bice

25. 11. 2017 - 11:48

Tovar te nacinio .
CRNOGORSKI 007

25. 11. 2017 - 11:35

Izvod iz transfer liste Vestern uniona, osim što je dokaz o brzom prenosu dolara, otkriva još neke detalje kojima se dodatno potrđuje identitet Eduarda Šišmakova i koji će biti značajni Specijalnom tužilaštvu tokom izvođenja dokaza.OVO SU IZCACKALI ADVOKATI ODBRANE,NIJE MI JASNO ZA KOGA ONI RADE ZA OPTUZENE ILI ZA TUZIOCE PRIKUPLJAJUCI IM DOKAZE.
Novi komentar