This Is Us

S02E09-Ona se budi

Za razliku od tmurnog oblaka koji nas je pratio danima poslije Kevinove priče, ova epizoda završila se nadom da će Kejt konačno naučiti da živi sa svojim unutrašnjim demonima .
Objavljeno: 25. 11. 2017 - 09:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon emotivno razarajuće priče o Kevinu u prošloj epizodi serije „This Is Us“, drugi od paklena tri nastavka o Velikoj trojci fokusiran je na Kejt. Ćerka Kevina i Rebeke Pirson je „broj dva“ - srednje dijete koje se često nije osjećalo previše posebno pored dva više nego upečatljiva brata. Kejtina navika da se otuđuje od članova porodice, naročito od majke, počela je mnogo prije Džekove smrti. Sada ju je teško iskorijeniti, čak i dok prolazi kroz tektonske promjene koje je gotovo nemoguće preživjeti bez dragih ljudi.
Pobačaji nijesu previše draga tema tvorcima popularnih TV serijala – naročito kada je riječ o direktnom prikazu scene gubitka željene bebe. Ovo je i dalje tema o kojoj se nekako stidljivo i bolno govori i koju ljudi često izbjegavaju.

Baš zbog toga, najbitnija scena u epizodi posvećenoj Kejt bio je otvoreni razgovor dvije žene o iskustvu sa trudnoćom i gubitkom bebe - sasvim iskreno, otvoreno i ranjivo, bez ikakvih naznaka drame. One su te koje su i fizički i psihički izgubile bebe. I zbog toga Kejt smatra da njen bol ne može da se poredi sa Tobijevim. Ipak, i patnja koju osjeća čovjek koji je umalo postao otac jeste više nego stvarna. Tobi gleda osobu koju voli kako pati i ne može da joj pomogne. To je jedan od najgorih osjećaja na svijetu.

Dio epizode koji govori o tinejdžerki Kejt usmjeren je na njen odnos s majkom. Međutim, ne uspijeva da nam je približi na način na koji je to učinila epizoda o Kevinu. Tri verzije Kejt i dalje izgledaju nekoherentno. I dalje ne razumijemo njen komplikovani odnos s majkom. Rebeka je do sada prikazana samo kao brižan i dobar roditelj. Ako je korijen Kejtinog problema to što ju je jednom čula kako predivno pjeva pod tušem i uplašila se da nikada neće biti tako dobra, onda pisci zaista treba da porade na ovom dijelu priče.

Ipak, ne morate mnogo da razumijete njihov odnos da bi vam bilo toplo oko srca kada ćerka padne u zagrljaj majke. I u naručje čovjeka kog povređuje zbog straha da ga je iznevjerila gubitkom bebe. Za razliku od tmurnog oblaka koji nas je pratio danima poslije Kevinove priče, ova epizoda završila se nadom da će Kejt konačno naučiti da živi sa svojim unutrašnjim demonima.

I dok čekamo Rendalovu epizodu, nema boljeg načina da vam proleti narednih sedam dana od slušanja plejliste koja uključuje svih 56 verzija pjesme „Summertime“ - uključujući i onu od mlađane Kejt. „One of these mornings you're gonna rise up singing...“ Mali najež, zar ne? B. M.

 

FOTO: screenshot

 

Komentari: 0

Novi komentar