Sjutra

„Više od terapije“ na sceni DODEST

Predstava„Više od terapije“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena sjutra , u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ od 20 časova.Objavljeno: 25. 11. 2017 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po drami Kristofera Duranga, predstavu je režirala Alisa Stojanović.

Predstava se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao „vrlo nesrećan projekat”.

Igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Dramaturg je Milica Piletić, scenograf Darko Nedeljković, kostimograf Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Koreograf je Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistent scenografa je Smiljka Šeparović, a asistent kostimografa Milena Đurđić. Saradnici u produkciji su Ana Medigović i Vukosava Tomović.

Karte se mogu rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj: 020/ 664-237.

Komentari: 0

Novi komentar