Milorda Dodik

Bošnjački političari tretiraju RS kao politički cilj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nema bošnjačkog političara koji nije spreman da se u datom momentu organizuje i Republiku Srpsku tretira kao politički, pa i vojni cilj.
Objavljeno: 25. 11. 2017 - 23:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Zato postoje razne organizacije koje se formiraju kod muslimana, što nam je poznato i o tome imamo informacije duže vrijeme. Ne zanima me šta misli Bakir Izetbegović, a ako postoji naoružavanje, onda je to ilegalna struktura van sistema i kontrole - rekao je Dodik.

Večernje novosti su objavile informaciju kako Izetbegović sprovodi ilegalnu obuku paravojnih formacija koju je do sada „prošlo najmanje 9.000 mladih Bošnjaka od 18 do 35 godina, a njih 5.000 je zadužilo i uniformu i osnovnu vojnu opremu“.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je ta vijest „gomila gluposti“, a i da je mišljenja da za to postoji plan „onih koji, preko takvih medija, plasiraju takve budalaštine“.

- Zaista, reklo bi se da je to jedna gomila gluposti, međutim, bojim se da je to netačna formulacija. Mislim da u ovom ima itekako plana onih koji, preko takvih medija, plasiraju takve budalaštine - kazao je Izetbegović za N1 Sarajevo.

Komentari: 2

ANONY

26. 11. 2017 - 10:11

Pa, kod četnika je uvijek tako- za svoje namjere obavezno optužet drugu stranu pa dok se ta druga strana brani oni na miru završavaju svoje prljave planove!
Genocidna tvorevina

05. 12. 2017 - 09:21

ce na smetliste istorije veoma brzo isto kao sto je i NHD tako zavrsila!
Novi komentar