Šta ćemo vidjeti u dugo iščekivanoj petoj sezoni Vikinga?

Još nekoliko dana dijeli nas od uzbudljive premijere pete sezone Vikinga, veoma hvaljene serije posvećene najpoznatijim imenima nordijske mitologije i istorije. 
Objavljeno: 27. 11. 2017 - 12:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

O novostima u petoj sezoni iz regionalne internet televizije Pickbox (servis koji je dostupan preko T-comovog extra tv-a) porazgovarali su sa  Majklom Hirstom, tvorcem i piscem scenarija za seriju Vikinzi. Ekskluzivnu premijeru u regiji moći ćete da pratite već u četvrtak na striming servisu Pickbox.

O novostima u petoj sezoni iz regionalne internet televizije porazgovarali su sa 

Peta sezona Vikinga poigrava se sa idejom političke privrženosti opisujući sklapanje i kršenje savezničkih ugovora, ali i gledanje sopstvene koristi nauštrb društvene. Hirst je otkrio da će ovo obezijbediti zanimljivu, napetu i dinamičnu sezonu u kojoj neće nedostajati dobre priče.

„Postoji mnogo priče. U sezoni se događaju mnoge stvari koje se poklapaju sa stvarnim načinom funkcionisanja vikinškog društva. Treba imati na umu i da u to doba nije bilo zasebnih država, samo malih, nezavisnih kraljevina koje su neprestano bile u ratu“, kazao je Hrist.

Ono što je zajedničko četvrtoj i petoj sezoni je fokus na Ragnarovoj porodici, ali u petoj sezoni ih zatičemo razjedinjene, zaraćene i posvađane. Dva brata kreću svaki na svoju stranu svijeta i pokušavaju da osvoje što veću teritoriju: jedan odlazi do Mediterana i Tunisa, drugi do Islanda. Širenje na nova geografska područja svakako je jedan od lajtmotiva pete sezone, ali nove lokacije snimanja nipošto nisu dio kreativnog procesa, već su inspirisane stvarnim događajima. 

„Vikinški uticaj je dosegnuo mnoga mjesta! Zamislite koliko su te male vikinške kraljevine bile, a koliki su uticaj imale na svijet! Ako postoji nešto što se dogodilo kroz istoriju, svakako želim da to iskoristimu svojim serijama, a to i radim sa Vikinzima“. Nova sezona donijeće natprirodne elemente u obliku viđenja nordijskih bogova, ali razlika između vizija i jave biće očigledna'', kazao je Hrist.

Najatraktivniji novi lik u sezoni svakako je biskup Heamund koga glumi odlični Džonatan Majers, sa kojim je Hirst već imao priliku da sarađuje na Tudorima. Heamund je istorijska ličnost, Saksonac i pripadnik gruper atničkih biskupa koji su preteče templara.

„Kad smo uspjeli da u istorijskim izvorima nađemo biskupa Heamunda, našli smo saksonskog ratnika koji može da se suprotstavi Ivaru, Bjornu i ostalim Vikinzima. Neko je sugerisao da mora da gaglumi Džonatan Ris Majers, što je za mene bilo odlično jer je Džonatan, baškao i biskup, strastven i intenzivan. Želio sam da u novoj sezoni Vikinga pokažem i paganski fundamentalizam kako bi gledaoci razumjeli da je paganizam bilo prava religija u koju su neki duboko vjerovali. To ćemo vidjeti i na primjeru Flokija. Biskup Heamund i Floki su zapravo duboki vjernici različitih religija koje ih tjeraju na slične akcije.”

Na Pickboxu su dostupne četiri sezone Vikinga, a premijera pete sezone Vikinga koja traje sat i po zakazana je za četvrtak, 30.11. Na Pickboxu će gledaoci moći da prate i ostale epizode ovog epskog istorijskog spektakla – tek nekoliko sati nakon američke premijere.

Komentari: 0

Novi komentar