Gostovanje Gradskog pozorišta

„Bajka o ribaru i ribici“ u Centru za kulturu

Nagrađivani komad Gradskog pozorišta „Bajka o ribaru i ribici“, koju je po istoimenom djelu Aleksandra Puškina režirao Evgenij Ibragimov, biće sjutra izvedena u tivatskom Centru za kulturu od 17 časova.Objavljeno: 29. 11. 2017 - 12:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

U predstavi sa Lutkarske scene ovog pozorišta igraju Katarina Krek, Jelena Simić, Branka Femić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Komad je dramaturški priredio Zoran Đerić, a asistent reditelja je bio Davor Dragojević. Scenografiju, kostime i lutke kreirala je Ljudmila Genze-Konstantinova, muziku komponovao Nikolaj Jakimov, svjetlo dizajnirao Igor Fomin, a koreografiju Slavka Nelević.

- „Bajka o ribaru i ribici“ je jedna od najpoznatijih epskih pjesama za djecu najvećeg ruskog pjesnika Aleksandra S. Puškina. Osim u književnoj formi, obrađivana je kao animirani film, igrani film i kao lutkarska predstava. Predstava u režiji Evgenija Ibragimova, jednog od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja, nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki. Predstava približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta pozorište lutaka. Podsjeća na egzotičnu sliku Rusije, kao sa srednjovjekovne ikone, iz vremena careva i velikih pijesnika, ali i domovine prelijepih narodnih bajki, na koju se oslanja i sam Puškin - navodi se u najavi ovog komada.

Komentari: 0

Novi komentar