Jedinstvo Bemax u četvrtak protiv Rijeke

Sjutra u 18 časova Jedinstvo Bemax će ugostiti ekipu Rijeke u revanš utakmici CEV Kupa.
Objavljeno: 29. 11. 2017 - 16:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

U prvom meču između ove dvije ekipe, Jedinstvo Bemax je ostvarilo pobjedu rezultatom 3:0.

“Iako igramo na našem terenu, ne vjerujem da ćemo lako doći trijumfa. Ekipa Rijeke je kvalitetna,imaju veoma lijepu igru i moraćemo da se potrudimo da bi ih pobijedili. U prethodnoj utakmici vjerovatno su bili pod pritiskom, jer poslije dugo vremena nastupaju u evropskim takmičenjima, tako da je vrlo vjerovatno da će situacija sjutra biti drugačija i da će igrati mnogo bolje. Ono što će nama svakako značiti jeste podrška navijača i publike, oni su naš dodatni igrač”, kazao je Prebiračević.

Kvalitetnu, ali nimalo laku utakmicu očekuje i kapiten bjelopoljskog tima, Vladan Rudić.

“Svakako da se nadamo prolasku dalje, ali  moraćemo i u ovom meču da damo svoj maksimum i osvojimo dva seta koja su nam potrebna”, istakao je Rudić, napominjući da je utakmicu u Rijeci zapravo riješio prvi set, koji je prošao bez grešaka, a i da će u sjutrašnjoj utakmici napasti protivnika dobrim servisom.

Trener hrvatske Rijeke, Velimir Liverić, nada se boljem meču nego onom u Rijeci.

“Za moje momke je veliki uspjeh što poslije 12 godina opet nastupamo na evropskim takmičenijima, ali svakako da ćemo sjutra pružiti veći otpor i da ćemo pokušati da im uzmemo bar jedan set”.

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa igraju na svom terenu  i zato će sigurno biti teže savladati ih, smatra kapiten OK Rijeka, Danijel Jurišić.

“Ova utakmica će biti jako teška za nas, ali potrudićemo se da greške iz prethodnog meča svedemo na minimum, kako biti meč učinili što neizvjesnijim”.

Jedinstvu je za prolaz dovoljno da pred svojim navijačima osvoji dva seta, dok Rijeci treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila “zlatni set”. Imajući u vidu odnos snaga dva tima, teško je očekivati da Hrvati u revanšu naprave podvig.

Utakmica će se odigrati u Bijelom Polju, u dvorani “Nikoljac”.

Komentari: 0

Novi komentar