Voda sa vodoizvorišta Mareza nije za piće

Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su  povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza.
Objavljeno: 30. 11. 2017 - 10:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jutrošnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju povećanu mutnoću. Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na povećanu mutnoću,  preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom sa izvorišta Mareza istu ne upotrebljavaju za piće, već da koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu iz drugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.).

Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom. (sadržaj hlora 0,39-0.4 miligrama po litru).

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači  naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica. 

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Vodovod i kanalizacija će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom. S obzirom na obilne padavine, laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

Komentari: 7

JAGOŠ.

30. 11. 2017 - 10:53

Mutna Mareza, mutan Dr Mugoša.
Zaštita

30. 11. 2017 - 10:53

Da li neko od novinara može da provjeri ko je i da li je dao dozvolu za izgradnju benzinske pumpe u samoj blizini vodoizvorišta Mareza,na putu PG-DG prije Bandićke petlje? Zamislite da dođe do havarije rezervoara za gorivo!Nafta i benzin bi se izlili u Marezu i Podgorica bi dugo,dugo bila bez vode za piće.
Zakonitost

30. 11. 2017 - 11:32

Đe benzinska pumpa u vodozaštitnoj zoni Mareze? Ko je to dozvolio?
Gomi

30. 11. 2017 - 12:18

Migo,ko ce drugi
Kitić Mile

30. 11. 2017 - 12:39

Vjerujem ti ako mi potvrdiš da su do takvog naučnog saznanja došli eminentni hidrogeolozi iz Dražinog Fronta - Vojvoda i Knežević?!
1236

30. 11. 2017 - 13:12

Da se sto pitaju,i oni bi kvarili. Ovako ostaje samo Miguel da svastocinja
SOKOLOVIĆ

30. 11. 2017 - 11:40

Migo je veliki gospodin. On neme nikakve veze sa mutnom Marezom, da ne rečem mutnom Maricom. Nema on veze ni sa čim.
Novi komentar