Zanimalo ih kako je njen klijent došao do otrova

Advokatica Slobodana Praljka ispitana u policiji

Advokatica Nika Pintor 29. novembra u večernjim satima ispitana je u policiji, nakon što je Slobodan Praljak popio otrov u sudnici Haškog tribunala.

Objavljeno: 30. 11. 2017 - 14:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policiju je zanimalo kako je mogao doći do otrova. Ona nije imala saznanja o tome i nema indicija da bi je policija ispitivala u svojstvu bilo kakve mogućnosti da je ona bila ta koja je predala nepoznatu tečnost osuđenom generalu Praljku.

"Njega niko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem", rekla je Pinter.

Dodala je da u njihovim razgovorima uoči presude, Praljak nije ničim nagovijestio da će izvršiti samoubistvo, ali je znala da će potvrdu presude i kazne zatvora od 20 godina teško primiti.

"Nije mi palo na pamet da bi mogao nešto tako učiniti. Iako, ja to potpuno razumijem, jer je on častan čovjek i ne bi mogao živjeti sa presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi sa lisicama", istakla je Pintor.

Portparol haškog suda rekao je da se u bočici iz koje je general Praljak pio neposredno prije smrti nalazila smrtonosna hemikalija, prenosi HRT.

Tijelo Slobodana Praljka još je u bolnici u Hagu. Nakon obdukcije, biće vraćeno Sudu, jer je on nadležan za povratak tijela u matičnu zemlju.

 

Komentari: 0

Novi komentar