CNP

„Revizor“ na Svjetski dan borbe protiv side

Komedija „Revizor“ Crnogorskog narodnog pozorišta biće sjutra izvedena 55. na Velikoj sceni matičnog teatra od 20 časova.Objavljeno: 30. 11. 2017 - 16:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Povodom 1. decembra - Svjetskog dana borbe protiv side, CNP se uključuje u kampanju CAZAS-a „Pravo na zdravlje“ i poklanja 55 ulaznica za predstavu „Revizor“ članovima vulnerabilnih grupa, kao i građanima koji žele da se edukuju na temu HIV-a.

Info pultovi CAZAS-a biće postavljeni u Delta City-ju od 13 do 19 sati i tom prilikom građani će moći da dobiju edukativni material, savjetuju se sa edukatorima i nakon toga dobiju ulaznice za predstavu – ističu iz nacionalnog teatra.

U predstavi, koju je po drami Nikolaja V. Gogolja režirao Veljko Mićunović, igraju Srđan Grahovac, Branimir Popović, Žaklina Oštir, Branka Stanić, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Danilo Čelebić, Mišo Obradović, Slobodan Marunović i Gojko Burzanović.

Adaptaciju i dramatizaciju drame uradila je Žanina Mirčevska, kostime dizajnirala Jelena Stokuća, scenografiju osmislio Darko Nedeljković, koreografiju Tamara Vujošević-Mandić, dok je muziku birao sam reditelj.

- Bez simbioze, odnosa reditelja i glumaca, ne postoji ni pozorišni, umjetnički, fantazmagorični život. Stvari se zatvaraju u tom krugu: kako će ko da izvaga ono što iz daje iz sebe, u odnosu na ono što radi, i zato je to timski rad. Svako od nas uzima i otvara razne fioke tokom radnog procesa. Neko se uopšte ne otvori - ostane zatvoren, zaključan. I to se dešava. Ali, mislim da je divno da smo u svakoj predstavi na sceni, zapravo, mi - taj tim koji je stvorio predstvu i za nju ponešto privatno izvukao iz sebe. Drugačije nije dobro. To je identifikacija, vrlo dragocjena u pozorištu - rekao je Mićunović o radu na ovom komadu.

 

Komentari: 0

Novi komentar