Hrvatski ministar: Praljak je duhovni kolos

Hrvatski ministar državne imovine Goran Marić danas je Slobodana Praljka  nazvao "duhovnim kolosom". Ministar Marić se oglasio na "Fejsbuku", gdje je komentarisao presudu Međunarodnog suda u Hagu šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine.
Objavljeno: 30. 11. 2017 - 19:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Drugostepena presuda Hrvatima BiH u Hagu stavlja Republiku Hrvatsku i sve nas u jedno novo stanje, nove zahtjeve i okolnosti. Dva su osjećaja koja me obuzimaju: ponos ali i sram… Ponos koji osjećam kao čojvek, pojedinac, pripadnik hrvatskog, starog, uljuđenog naroda, učesnika materijalnog i duhovnog rasta evropske i hrišćanske istorije … Sram dok gledam i proživljavam ovo falsifikovanje, izvrtanje istine i istorije, ponižavanje i vrijeđanje hrvatskog naroda u sudnici Haškog suda - napisao je Marić.

- Duboko sam potresen zbog dramatičnog događaja s presudama i činom generala Slobodana Praljka. Mogu da razumijem tog tjelesnog i duhovnog, filozofskog i estetskog, moralnog i pravičnog kolosa generala Praljka za ovaj njegov čin. Vidio je da nema razuma, nema argumenata, nema savjesti. Vidio je on koji je trenutak istorije, i on ga je odlučno označio ovim svojim zadnjim činom mučeništva... - napisao je Marić.

Praljak je ispio otrov i preminuo u bolnici nakon što ga je Haški tribunal osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina.

Komentari: 5

Realna Realnost

30. 11. 2017 - 20:06

Sledeći je MLADIĆ koji će sprovesti ovakvo djelo ,ali sa duplom dozom
@

01. 12. 2017 - 20:56

Duhovni kolosi su Praljak ,Mladic,Karadzic,Oric,Seselj,Legija Arkan Gotovina,juka Prazina itd.NA BALKANU I NIGDJE DRUGO NA OVOJ PLANETI SUNCEVOM SISTEMU I KOMPLETNOM UNIVERZUMU.
Kolos?!

30. 11. 2017 - 21:15

Kolos koji nije znao što mu se dešava pod nosem?! Odgovoran je jer je on bio glavni pa je isto tako trebao znati apsolutno sve!
22522

30. 11. 2017 - 21:16

Hrvatski narod je herojski i junački kao i svaki drugi narod,zaboravili smo Matiju Gubeca, Frankopane i heroje pale i žive iz Noba,Prljak je Heroj i žrtva koji je to svijetu napomenuo i neka u je :Vječna slava !!!
Grmničanin...

01. 12. 2017 - 09:17

Samo mi je žao što nije mnogo ranije popio dozu, ali zajedno sa drugim Slobom, Franjom, Alijom, Ratkom, Radovanom,Arkanom, Orićem i inim ''herojima'', da sjednu u istu trpezu i na eks, cugnu na 1 ... Svi vjerski fanatici i veliko-državni projekti koji su podstakli na prolivanje krvi ovog naroda (a svi smo ođe u YU jedan narod), pa lopovi, palikuće i ratni profiteri, takođe bi trebalo da se počaste sa ovom dozom i da se više ovaj napaćeni narod oslobodi vječito istih političara i ratnih huškača... Nema neodgovornog ko je gođ obuka uniformu i uzeo pušku sa namjerom da ubija i proćerava narod iz svojih kuća. Generali su posebno odgovorni na sve strane i nije se smjelo iz Haga stati samo na njih, nego i na niže činove... Svako je mogao skinuti uniformu...kao ja...ovo nije bio naš rat...
Novi komentar