Vjerenica princa Harija

Buduća princeza ima i kraljevske krvi

Ekspert za istraživanje porijekla Geri Bojd Roberts otkrio je da je vjerenica britanskog princa Harija, glumica Megan Markl direktan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg, što je čini Harijevom rođakom u 17. koljenu.
Objavljeno: 01. 12. 2017 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon udaje, 36-godišnja Megan Markl neće formalno biti poznata kao princeza Megan zato što nije član kraljevske porodice od rođenja, iako će postati njeno kraljevsko visočanstvo princeza Henrija od Velsa, prenosi AP.

Geri Bojd Roberts koji ima specijalizaciju u pronalaženju američkih potomaka britanskih monarha član je Geneološkog društva „Nova Engleska“ iz Bostona koje je jedno od vodećih geneoloških organizacija u svijetu.

Roberts ističe da kraljevska linija buduće princeze potiče od sveštenika Vilijama Skipera koji je u Novu Englesku stigao 1639. godine, a koji je predak njenog oca.

Engleski kralj Edvard Treći vladao je u periodu od 1327. do 1377. godine.

 

 

Komentari: 2

Džingis kan i prorok Muhamed

01. 12. 2017 - 21:18

Isto tako ali baš svi Evropljani su potomci Džingis kana i proroka Muhameda. Evo nije provokacija već istina
@

04. 12. 2017 - 09:13

Znas li ti covjece da je Dzingis Kan srbin koji je zlatnom kasikom jeo.Nemoguce je pronaci njegov grob inace temo bi se nasla ta zlatna kasika a mozda i kompletan escajg sa kojim su Srbi jeli.Muhamed je druga prica i on je malo skrenuo od hriscanstva ali isto je srbin.Ako analizirate kako su zestoki ratnici cetnici kad je u pitanju goloruki narod naci cete slicnost sa ovim samoubicama sto ubijaju nejac po svijetu.
Novi komentar