Iako je mutnoća značajno smanjena

Voda s Mareze i dalje nije za piće

Voda sa Mareze ni danas nije za piće, iako je mutnoća značajno smanjena, kazali su iz podgoričkog Vodovoda.Objavljeno: 02. 12. 2017 - 09:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno, tokom dana ili najkasnije sjutra sastav vode bi mogao da se vrati u dozvoljene parametre.

"Ako se ovako situacija nastavi, do kraja dana ili eventualno sjutra voda bi mogla da bude ispravna za piće", kazala je rukovodilac laboratorije podgoričkog Vodovoda Katarina Živković za Televiziju Crne Gore i dodala da je voda mikrobiološki ispravna.

Iz Vodovoda je u petak saopšteno da su obilne padavine na području Podgorice izazvale povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, te da su rezultati-fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazali povećanu mutnoću.

Oni su napomenuli da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost, uredno i pod stalnim nadzorom.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće", navodi se u saopštenju.

Iz Vodovoda su poručili da će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice drže pod kontrolom.

"S obzirom na obilne padavine, Labaratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost", zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar