Opeku zamijenila so

Ljekovite cigle novi trend u dekoraciji enterijera

Cigla kao dekorativni element je već neko vrijeme pravi hit u uređenju enterijera, i to ne samo ona od opeke, nego i od jednog posve neobičnog i elegantnog materijala koji se inače ne upotrebljava u građenju, a riječ je o soli.Objavljeno: 02. 12. 2017 - 10:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osim za onu klasičnu, čuli ste vjerovatno za himalajsku so, kao i slane sobe i njihova ljekovita svojstva, no za cigle od istog materijala sigurno nijeste. Oblikovanjem u građevinski element, cigla od soli stara milion godina zadržava ljekovita svojstva kao i slana soba koju posjećuju oni sa bolestima i problemima disajnih puteva, kao i oni skloni alergijama i glavoboljama.

U kombinaciji s toplinom oslobađaju se negativni joni iz cigle koji udisanjem pročišćavaju svaki organ u našem tijelu, tako da cigle mnogi zovu prirodnim jonizatorom vazduha.

Cigle u bijelim, sivim, ružičastim i crvenim nijansama i kristalnom strukturom se rade ručno te se od njih slažu dekorativni zidovi u enterijeru, a mogu se nalaziti u bilo kojoj prostoriji.

Kako bi djelovale ljekovito, iza njih se uvijek postavlja i LED rasvjeta, što "podiže" cijelu prostoriju i priziva posebnu, toplu i intimnu atmosferu, budući da osvijetljene cigle rasipaju meku, žućkastonarandžastu svjetlost.

Tako ćete dobiti i rasvjetno tijelo koje će osvjetljavati cijelu prostoriju i ujedno pružati predivan prizor.

Ove cigle se izvrsno uklapaju u sve vrste interijera (stanove, fitnes dvorane, ordinacije...), a naročito s drvenim gredama. Može se dobro uklopiti u stanove i kuće sa modernim enterijerom i idealno se slaže sa materijalima od drveta, bilo koje vrste. Spušteni plafoni, razni oblici rasvjete u plafonskim ili zidnim dekoracijama od gipsa, u kombinaciji sa toplim bojama, daju intenzivan, ali prijatan osjećaj.

Komentari: 0

Novi komentar