Predvođena generalom Ilijom Dakovićem

Delegacija VCG u posjeti Nacionalnoj gardi države Mejn

Delegacija Vojske Crne Gore, na čelu sa vršiocem dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Ilijom Dakovićem, boravila je u posjeti Nacionalnoj gardi države Mejn (SAD), u njenom sjedištu u Augusti.Objavljeno: 02. 12. 2017 - 12:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Cilj posjete je bila analiza dosadašnje saradnje Vojske Crne Gore sa Nacionalnom gardom države Mejn i sagledavanje mogućnosti unapređenja dalje saradnje, posebno u domenu ispunjavanja ciljeva sposobnosti.

Delegaciju je primio komandant Garde, brigadni general Daglas Farnem koji je najavio podršku Crnoj Gori i u daljoj integraciji Crne Gore u NATO. General Daković je istakao da je Crna Gora za kratko vrijeme ispunila jedan od svojih strateških ciljeva, pristupanje Alijansi, te da je ispunjenje ovog cilja rezultat i zajedničkog rada i podrške NG Mejna Vojsci Crne Gore.

Delegacija Vojske Crne Gore je posjetila 101. vazduhoplovnu bazu (101st Air Refueling Wing), gdje su prezentovane mogućnosti i rezultati ove jedinice. Takođe, delegacija je posjetila i Univerzitet države Mejn, gdje je predstavljen program treninga za rezervne oficire,   (ROTC, Reserve Officers Training Corps). Ovaj program je namijenjen studentima koji imaju interesovanje da svoju profesionalnu karijeru započnu kao oficiri Vojske SAD nakon završenih studija na pomenutom Univerzitetu.

Ova posjeta predstavlja realizaciju jedne od aktivnosti u okviru Državnog partnerskog programa sa Nacionalnom gardom Mejna.

Komentari: 1

Hugzor

02. 12. 2017 - 13:28

Sto im je prevodilac zlatan :D
Novi komentar