Repertoar CNP-a u decembru

U znaku „Zimske bajke“ režisera Dina Mustafića

Decembar u Crnogorskom narodnom pozorištu obilježiće predstava „Zimska bajka“ Viljema Šekspira, u režiji Dina Mustafića koja će premijerno biti izvedena 22. decembra na velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. 
Objavljeno: 02. 12. 2017 - 17:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dramaturškinja predstave je Željka Udovičić, scenograf Dragutin Broz, a kostimografkinja Tijana Todorović. Muziku potpisuje Vjera Nikolić, scenski pokret Nada Vukčević, a lektorka je Dubravka Drakić. Uloge tumače Zoran Vujović, Dejan Ivanić, Mirko Vlahović, Gojko Burzanović, Dragan Ra- čić, Slaviša Čurović, Aleksandar Gavranić, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Srđan Grahovac, Žana Gardašević, Andrea Mugoša, Jelena Nenezić- Rakočević, Jelena Minić, Radmila Čolić, Julija Milačić, Ana Vučković, Petar Burić, Stevan Radusinović, Srđan Tošković, Marko Todorović, Jovan Dabović, Anđela Radović, Milica Šćepanović, Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđelija Rondović, Smiljana Martinović i Filip Đuretić.

Predstava će, kako je najavljeno iz CNP-a, biti na repertoaru i 23. i 25. decembra. Pored novog projekta, na repertoaru CNP-a u decembru će se naći i predstave: „Revizor“ i „Samoubica“ u režiji Veljka Mićunovića, „Šćeri moja“ Ane Vukotić, „Ženidba“ Egona Savina, „Istraga“ Stefana Sablića i „Očevi su grad(ili)“ Borisa Liješevića.

Važne kampanje

„Revizor“ je izveden po 55. put, a povodom 1. decembra - Svjetskog dana borbe protiv side, Crnogorsko narodno pozorište je, u saradnji sa NVO Cazas u sklopu kampanje „Pravo na zdravlje“, poklonilo 55 ulaznica za ovu predstavu članovima vulnerabilnih grupa kao i građanima koji su željeli da se edukuju na temu HIV-a. Na sceni CNP-a večeras će premijerno zaživjeti baletska predstava „Pepeljuga“ Sergeja Prokofjeva, u koreografiji Katje Petrovske, u produkciji baletske škole „Princeza Ksenija“.

Kako je najavljeno iz ovog teatra, predstava „Šćeri moja“ u režiji Ane Vukotić koja je na repertoaru 5. decembra, biće prilagođena osobama oštećenog vida i sluha u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, koje je obezbijedilo gestovnog tumača i naratora. CNP će 10. decembra, u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava.

Na velikoj sceni biće prikazan dokumentarni film „Posljednji ples“ posvećen Milanu Šaranoviću, a u pres sali CNP-a bi- će otvorena izložba umjetnič- kih radova Milana Šaranovića. Crnogorski simfonijski orkestar 14. decembra na Velikoj sceni CNP-a obilježiće deceniju od prvog koncerta.

Pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska, na rođendanskom koncertu crnogorskih simfoničara nastupiće solista Dmitrij Prokofjev na violončelu uz pratnju Crnogorskog horskog ansambla.

Novogodišnji koncert

Decembarski repertoar CNPa biće zaokružen 28. decembra kada će crnogorski glumci prirediti novogodišnji muzič- ko-scenski spektakl „Na dobrom glasu - glumci pjevaju“. Uz pratnju revijskog orekstra CNP-a, pod dirigentskim vo- đstvom Radovana Papovića, glumci će izvoditi popularne pop, rok i džez numere. Koncert „Na dobrom glasu“ prvi put je izveden 28. maja u okviru proslave jubileja – 20 godina od obnove pozorišnog zdanja.

Komentari: 0

Novi komentar