Shameless, S08E04

Sunčev pozdrav

Porodica je prošla neočekivani test, zbog čega je nagrađena suncem u finalu, kada mala Freni pravi prve korake ka „Svetom Frensisu“ u dnevnoj sobi punoj radosnih Galagera
Objavljeno: 03. 12. 2017 - 07:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Harmonija rijetko posjećuje kuću Galagera. Čak i kada se smjesti na olinjali kauč u njihovoj dnevnoj sobi, na kom samo bog zna ko je sve skakao, pio pivo ili imao seks, samo je pitanje dana kada će je neko od ukućana išutirati napolje. Ipak, tokom osme sezone serije „Shameless“ Galageri nijesu pokvarili lijepu atmosferu u kući. I ne samo to. U četvrtoj epizodi porodica je prošla važan test!

Frensis je poželio dobro jutro „plodovima svojih prepona“ jednim „sunčevim pozdravom“, ali onda ga je dočekala informacija da se na njihovom pragu pojavio Šon. Da, onaj Šon – narkoman, alkos i lažljivac koji je potpuno „urađen“ ostavio Fionu pred oltarom.

Šonov povratak nije probudio samo Fionin nemir. Svi Galageri su se uzvrtjeli, papagajski ponavljajući kako joj nije potrebansada kada konačno zna što želi. Uzvrpoljili su se sa razlogom. Makar oni vrlo doro znaju koliko je jednom Galageru lako da posrne kada ga stigne prošlost.

U momentu kada se Fiona suočava sa Šonom i govori kako ga još voli, tačno vam dođe da je zaljaštite. Vrlo dobro znate da se prokleti bivši nije vratio da je preklinje da ga primi nazad. Fiona je samo jedan od koraka na listi za rehabilitaciju svježe oženjenog i sređenog Šona.

Onda nerviranje smjenjuje sažaljenje. Osjećate se bezveze zbog toga što je baš Fiona, djevojka koja je prošla devet krugova pakla boreći se sa svojim i tuđim đavolima, dočekala da se njen voljeni sredi zbog druge žene...

Naravno, galagerske emotivne zavrzlame uvijek su lišene patetike i začinjene momentima ludila. Iako doživljavate transfer blama dok se Fiona dere na ženu na parkingu, za koju misli da je Šonova supruga, u momentu kada shvati da je pogriješila i pobjegne, znate da će sve biti u redu.

Ispuštate duboki uzdah olakšanja dok posmatrate Fionu kako prepričava ovaj blam ostalima. Porodicaprolazi test – bez vike, posezanja za opijatima i lomljenja namještaja. Zbog toga je i nagrađena suncem u finalu, kada mala Freni pravi prve korake ka „Svetom Frensisu“ u dnevnoj sobi punoj radosnih Galagera.

Osim Galagera, važan porodični test prošli su Kevin i Vi. Segmenat priče koji je posvećen Kevovom upoznavanju sa porodicom koja ga je ostavila na benzinskoj pumpi kada je bio mali, jeste jedva dotaknut, ali već je uspio da obezbijedi sjajne momente. Tupkasti Kev u lovu na jelene sa gomilom rođaka seljaka iz Kentakija?Neprocjenljivo!

Idemo dalje. U nastavku slijedi još sočnih scena sa Frensisom u ulozi Lijamovog oca, Lipovih pokušaja da trijezan odvede cure u krevet i Debinih povika: „Ja sam snažna, nezavisna žena!“ Sve frke ovog svijeta, sjatite se oko Galagera. Hoćemo još!

M. I.

 

FOTO: tvline.com

 

 

Komentari: 0

Novi komentar