The Walking Dead, S08E06

Zlatna četvorka

Rik je izričit da se svi drže generalnog plana, ali čini se da ostali likovi imaju zasebne agende - od Mišon i Rozite, do pobunjeničkog Derila koji kuva novu čorbu sa Tarom
Objavljeno: 03. 12. 2017 - 07:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stigli smo do drugog koraka. Vrijeme je da ovo okončamo – kaže ledeni Rik na početku šeste epizode serije „The Walking Dead“, uvodeći nas u (ne)očekivane obrte. Dok se prelamaju planovi lidera svih zajednica, osjeća se da je blizu prelomni momenat. Ipak, presudnu informaciju nijesmo dobili tokom, nego nakon epizode, u sklopu popularne emisije „Talking Dead“.

Na početku epizode Megi i dalje ima isti problem. Dok pokušava da uspostavi neku vrstu autoriteta, nailazi na neočekivan otpor. Isus nikako da odbije moralna načela koja odavno ne igraju bitnu ulogu u apokaliptičnom dobu.

Džedis i Rik

Megi je poslušala Isusa i smjestila zatvorenike u improvizovani zatvor u Hiltopu, ali dodavši im poklon– Gregorija. Nažalost, to što je dozvolila da se Spasioci nađu iza zidova Hiltopa imaće velike posljedice.

U zajednici famoznih „đubretara“ naga Džedis prima Rika na čašicu razgovora. Nudeći joj još jednu pogodbu, sličnu onoj iz prethodne sezone, Rik se nada da može da dobije prednost protiv Spasilaca. Ako ne, spreman je da je pokori.

Rik pokušava da dokaže Džedis da jezarobio Nigana (ne)živom ogradom sačinjenom od zombija, pokazujući da postoji alternativna budućnost za sve njih. Očekivano, Džedis odbija da povjeruje uz minimalnu dozu sumnjei primjedbu da Rik previše brblja, nakon što ga je zatvorila u jedan od kontejnera, ispisavši kredom slovo A.

Samovoljno isključeni Izikel bori se sa sobom. Čini se da ga ni Kerol ne može izvući iz ove psihološke provalije.

Morganov transfer

Rik je izričit da se svi drže generalnog plana, koji mi zapravo ne znamo, ali čini se da svako ima svoju agendu. Od Mišon i Rozite, preko očekivano rebelističnog Derila koji kuva novu čorbu sa Tarom. Sada je zlatna četvorka na putu do palate Spasilaca da konačno završi ovaj rat.

S druge strane, Karl kreće u nepotrebnu misiju. Nakon što pronađe Sadika, vjernika sa početka sezone koji mu je citirao Kuran, pokušava da ga regrutuje i povede u Aleksandriju. Taman kada smo pomislili da je Karl konačno naučio nešto, njega i Sadika okružili su zombiji. Jedva se izvlače živi. Ipak, i ova lekcija donijela je nešto - Karl je dokazao damože da pleše igre odraslih.

Na koncu, najvažnije otkrovenje stiglo je nakon emitovanja epizode, u emisiji „Talking Dead“, gdje je otkriveno koji će lik preći u drugi Kirkmanov projekat, seriju „Fear the Walking Dead“. Na naše veliko iznenađenje i razočaranje, tučast je dobio Morgan, jedini lik osim Rika i Karla koji je bio prisutan u prvoj epizodi serijala! Kako će se ovaj transfer realizovati, ostaje da vidimo.

L. M.

 

FOTO: amc.com

Komentari: 0

Novi komentar