Međunarodna biciklistička unija

Formiraćemo Profi-kontinentalni klub

Međunarodna biciklistička unija - UCI će finansijski pomoći da i Crna Gora 2018. godine ima Profi-kontinentalni klub. Predsjednik Svjetske biciklističke unije, Francuz David Lappartient je izrazio zadovoljstvo što je u Crnoj Gori riješen problem validnosti Biciklističkog saveza Crne Gore.
Objavljeno: 04. 12. 2017 - 22:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

,,Mnogi moji sportski prijatelji pričali su mi da je Crna Gora prelijepa i da takva zemlja zaslužuje da ima kvalitetan biciklistički sport koji će, neposredno, Svijetu predstavljati crnogorske prirodne ljepote,,- u telefonskom razgovoru kazao je Predsjednik UCI obećavši da će u julu 2018. godine i lično posjetiti Crnu Goru.

Ljubitelji crnogorskog biciklističkog sporta znaju da je gospodin Lappartient, tada na funkciji predsjednika Evropske biciklističke unije i predsjednika Biciklističke federacije Francuske obezbijedio da najbolji crnogorski biciklista, Pljevljak Goran Cerović, nastupa za francuskog ligaša ,,MARTIGUES,, SPORT CYCLIYME iz Monte Carla.

Sada je Lappartient obećao da će već u februaru 2018. godine pomoći Biciklističkom klubu ,,PLJEVLJA,, da ovaj postane ,,PROFI-KONTINENTALNI KLUB,, na načon što će obezbijediti sredsrva za nabavku dovoljnog broja kvalitetnih takmičarskih bicikla kao i sve druge potrebne biciklističke opreme računajući i sredstva za pokriće dijela takmičarskih troškova.

Poznato je da već više godina u Crnoj Gori postoji Profesionalni biciklistički klub ,,CICLOMONT,, iz Bijelog Polja koji nije takmičarski aktivan, jer ga niko značajnije ne finansira.

U Pljevljima, međutim, lokalna samouprava vrednuje rezultate svog BK ,,PLJEVLJA,, i cijeni značaj razvoja zdravog biciklističkog sporta potrebnog gradu u kojoj je životna sredina ozbiljno ugrožena.

- Plan nam je da naš budući Profi kontinentalni klub bude sastavljen od perspektivnih biciklista iz svih nekadašnjih republika, a sadašnjih država ratom razdružene velike Jugoslavije u kome će prednost imati svi najbolji biciklisti Crne Gore - kaže Goran Cerović koji je u 2017. godini osvojio duplu krunu postavši aktuelni drumski i MTB šampion Crne Gore.

Komentari: 0

Novi komentar