Prekinute instalacije Telekoma

Oko 1.000 korisnika bez televizije, fiksnog telefona i interneta

U dijelu Jerevanske ulice na Zabjelu, za koji Vanja Đurišić tvrdi da je njegova imovina, ponovo su pokidane instalacije Crnogorskog Telekoma, koje su zamijenjene prošle sedmice. Žute, plastične cijevi, kojima su prilikom nedavne sanacije bili zaštićeni kablovi Telekoma, polomljene se u nedjelju, a juče se ispostavilo i da su kablovi ponovo pokidani.Objavljeno: 05. 12. 2017 - 07:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prijave

Nakon što su ekipe Telekoma, uprkos nevremenu i otežanim uslovima, uz asistenciju policije prošle sedmice uspjele da saniraju veliki dio štete koja je pričinjena na infrastrukturi u Jerevanskoj ulici i povežu oko 820 korisnika na mrežu, iz te kompanije saopšteno je da su kablovi juče ponovo prekinuti. Tako je oko 1.000 korisnika sa Zabjela ponovo ostalo bez servisa fiksne telefonije, interneta i Ekstra TV-a.

- Nepunih petnaest minuta nakon što su naše ekipe i policija u petak napustili teren, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi. Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je tim povodom podnio četvrtu krivičnu prijavu– navode iz ove kompanije.

U nedjelju je, ističu iz Telekoma, prijavljen još jedan pokušaj oštećenja infrastrukture na istoj lokaciji i podnijeta još jedna krivična prijava. Policija je ponovo reagovala i spriječila dalja oštećenja, pa kablovi tom prilikom nijesu prekinuti, s tim što su ostale polomljene zaštitne cijevi i raskopana zaštitna armatura.

- Danas su u 14:45 časova kablovi ponovo prekinuti na istoj lokaciji i korisnicima sa Zabjela je ponovo onemogućeno korišćenje servisa – saopšteno je juče iz Telekoma.

Radovi u Jerevanskoj ulici, dodaju oni, biće nastavljeni u najkraćem mogućem roku, kada ponovo budu obezbijeđeni uslovi i asistencija policije, u cilju omogućavanja nesmetanog korišćenja Telekomovih servisa za sve korisnike sa Zabjela.

 Vanja Đurišić je kazao da su juče oko 16 časova njegov brat Savo, supruga Danijela, sin Vuk i on, po prijavi Crnogorskog Telekoma zbog kidanja kablova u Jerevanskoj ulici, bili privedeni u CB, gdje su dali izjave.

Prava

- I tamo sam rekao da stvarno ne znam o kakvim kablovima se radi. Samo sam na svojoj zemlji zasadio rijetku vrstu badema, koju sam dugo čekao. Ne zanimaju me bilo kakve instalacije, niti ko ih je tu ubacio. Na mojoj zemlji ne postoje nikakvi kablovi, da ja znam. A, ako se neko poziva da ima nešto na mojoj zemlji, neka onda to legalnim putem rešava. Imam pravo da uživam na svojoj zemlji, to mi dozvoljavaju Ustav i zakoni Crne Gore i međunarodne konvencije o ljudskim pravima– kazao je Đurišić i ponovio da je parcela od 1.023 kvadratna metra u Jerevanskoj ulici ,,njegovo vlasništvo jedan kroz jedan“.

Ratko Vlahović, koji u zgradi u Jerevanskoj ulici živi duže od 30 godina, kaže da nijesu stanari krivi zbog ovog problema, da bi u 21. vijeku morali da budu bez televizije, telefona i interneta. Porodice Stanković i Otašević, koje žive u istoj zgradi, kažu da su zbog ovog problema raskinule ugovor sa Telekomom i potpisale ugovor sa drugim operaterom.

Povodom vlasništva nad 1.023 kvadratna metra u Jerevanskoj ulici, u toku je sudski spor između porodice Đurišić i Glavnog grada.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 2

alternativa

05. 12. 2017 - 08:41

A dali moze da se provede oko neprijateljske teritorije ? To su 20 m kabla i kanal oko spornog placa . Eno Ruskije napravili zeljeznicku prugu oko Ukrajikne i most preko mora . Lakse je zaobic no stotinu puta krpit i izvodit policiju da obezbjedjuje .
Slobodasn Gluščević

17. 12. 2017 - 13:12

Ne mogu vjerovati da se spor ne može riješiti
Novi komentar