Sajber bezbjednost

"Kasperski": Amerika se ponaša kao inkvizicija

Ruska kompanija "Kasperski", koja stoji iza globalnog antivirus programa i koja se našla na udaru SAD, ističe da su postupci zvaničnog Vašingtona "inkvizicija" i "lov na vještice".
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 11:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Britanski Nacionalni centar za sajber bezbjednost zabranio je svim vladinim tijelima da koriste antivirus program "Kasperski lab", jer Moskva, navodno, preko ovog softvera ima mogućnost pristupa osjetljivim informacijama.

Ruska kompanija negira ove izjave i poručuje da se trenutna zabrana koju je izrekao Nacionalni centar za sajber bezbjednost temelji isključivo na analizi potencijalnih rizika i nije dokaz nikakvih sumnjivih radnji "Kasperski laba".

"Važno je naglasiti da Nacionalni centar za sajber bezbjednost nije pozvao privatne firme da prestanu da koriste naš softver", navode iz "Kasperskog".

"Kasperski lab" trenutno pokušava da nađe način da nezavisno potvrdi svoje tvrdnje o bezbjednosti vlastitog softvera u kontekstu njegovog korištenja u Londonu.

Ranije je zvanični Vašington optužio "Kasperski" da radi za rusku Vladu.

Međutim, u izvještaju koji se prije dvije sedmice pojavio na "Vikiliksu" piše da je CIA koristila "maskirani program" koji je imitirao "Kasperski lab" antivirus.

Prema nekim procjenama, otprilike, 400 miliona ljudi koristi "Kasperski" proizvode.

 

Komentari: 4

$$$ norton

05. 12. 2017 - 13:01

Ma samo neka preorijentisu proizvodnju na stvaranje virusa i Amejika ce davati dojaja za zastitu .
Inkvizicija

05. 12. 2017 - 17:51

Inkvizicija ste vi danas u svijetu. Sto mislite da mozete rovariti po cijelom svijetu i podmuklo destabilizovat Zapadne demokratije. Sad prodavajte Kasperski u Bjelorusiji i Srbiji
Ilija

05. 12. 2017 - 19:19

Ti pojma nemaš o softwerima ali moraš se udvoriti vlastima po svaku cijenu
?

05. 12. 2017 - 21:35

Analitika zasto ne objavljujete komentare?
Novi komentar