Bombaš iz Podgorice

Uhapšen Bešim Gilić

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode bezbjednosno interesantno lice B.G. (33) iz Podgorice zbog postojanja osnova sumnje da je u oktobru počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Bešimu Giliću iz Podgorice.
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Dežurna služba CB Podgorica je, 12.10.2017.godine, oko 00.30 časova obaviještena da je  nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće u vlasništvu A.B, koja se nalazi u naselju Konik. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući. Nije bilo povrijeđenih lica.

Odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo policijski službenici su u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili kriminalistički uviđaj. Tokom vršenja kriminalističkog uviđaja sa lica mjesta izvršenja krivičnog djela izuzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Službenici CB Podgorica su raspolagali operativnim saznanjima o počiniocu i u kontinuitetu su preduzimali mjere i radnje koje su rezutirale rasvjetljavanjem predmetnog krivičnog djela.

Nakon završenih procedura i dobijenih nalaza iz Forenzičkog centra, potvrđena su sumnje da je B.G. počinilac ovog krivičnog djela.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi B.G.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u  Podgoricu koji je naložio da se B.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Komentari: 1

Ilija

05. 12. 2017 - 17:06

To su raseljena lica sa Kosdova koja su nam se uselila u državu (uz saglasnost vlade) i sada neće iz nje da izađu. Treba kli neko da pogine da bi se viđelo zašto ih niko na svijetu neće sem mi. Kad aće neko od "nezavisnih medija i nevladinih agencija" da izvrši popis koliko njih radi tj. koliko se bavi zakonitim radnjama u smislu sticanja dobara za egzistenciju. Interesantno bi bilo utvrditi da ih je legalno zaposlenih manje od 2%. Odmah poslije toga bi im trebalo postaviti pitanje od čega živi onih 98%. Od kojih para imaju onako skupe telefone i od kojih para se oblače u najskuplju garderobu koju nakon nošenja mjesec dana bače bez da je operu ijedan put. Dokle će mo da izdržavamo ovo čudo što nas je snašlo.
Novi komentar