UO podržao Gojkovića

Brguljanovo ponašanje nedopustivo za reprezentativca

Upravni odbor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore ocijenio je na današnjoj sjednici da je selektor Vladimir Gojković odradio dobar posao sa podmlađenom selekcijom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 17:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Po pitanju narušavanja discipline tokom Svjetskog prvenstva u Budimpešti od strane Darka Brguljana, konstatovano je da je njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji bio nedopustiv, tim prije što je upravo on kao iskusan igrač trebalo da bude uzor mlađim reprezentativcima. Kako se takvo ponašanje u našim reprezentativnim selekcijama ne može tolerisati nikome, UO VPSCG je dao punu podršku selektoru koji ga je udaljio iz sastava do daljnjeg. Njegov dalji angažman u reprezentaciji biće razmotren od strane selektora ukoliko igrač spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom štabu - stoji u saopštenju VPSCG.

Nastupi selekcija 1997.(U20), 2000. (U17) i 2002. godište (U15) su ocijenjeni kao uspješni, a pogotovo selekcije U17 koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti.

VIII sjednica Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koja je održana u Podgorici 5. decembra 2017. godine, počela je minutom ćutanja povodom smrti dugogodišnjeg vaterpoliste, međunarodnog sudije i delegata Aleksandra Aca Adžića.

UO VPSCG je verifikovao odluku o imenovanju Danijele Franete za predsjednika Stručnog savjeta za plivanje VPSCG, dok su za članove SS za plivanje imenovani Dijana Saveljić, Sead Adrović, Rajko Ćupić i Predrag Ivanović.

Verifikovane su Propozicije za Kup Crne Gore 2017/2018, kao i Odluka o vanrednom prelaznom roku 2017/2018. Na sastanku UO je dogovoreno da se Skupština VPSCG održi 27. decembra u prostorijama VPSCG u Podgorici.

Komentari: 0

Novi komentar