Goran Danilović, UCG

Prihvatamo poziv DF-a, dogovor opozicije neophodan

Ujedinjena Crna Gora (UCG) prihvata poziv Demokratskog fronta (DF) na pregovore o zajedničkom djelovanju, jer u toj partiji smatraju da je dogovor opozicije neophodan i ključni model borbe protiv režima.
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 18:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

DF je pozvao ostatak opozicije da počnu pregovore o zajedničkom djelovanju, navodeći da će se vratiti u parlament u punom kapacitetu ukoliko ne bude dogovora.

Lider UCG Goran Danilović je naveo da je ta partija, još od svoje osnivačke Skupštine, javno proklamovala stav da je jedinstvo opozicije i zajedničko djelovanje model kojim se najefikasnije mogu suprostaviti režimu Demokratske partije socijalista.

Samim tim su se, kako je naveo, obavezali da će razgovarati sa svima koji razgovor budu htjeli i inicirali.

- Jučerašnji vaš poziv prihvatamo, jer, kao što smo već saopštili, dogovor opozicije je po našem mišljenju neophodan i ključni model borbe protiv režima - kazao je Danilović.

On je ocijenio da bi takvom sastanku trebalo da prisustvuju predsjednici stranaka, koji imaju legitimitet da predstavljaju svoje partije u punom kapacitetu.

- UCG je spremna da svoje stranačke aktivnosti usmjeri u pravcu zajedničkog opozicionog djelovanja, ali, napominjemo, ukoliko dogovor izostane usled bilo kojeg razloga, zadržavamo pravo da se posvetimo svojem programu rada u cilju smjene DPS-a i unapređenja demokratske atmosfere u Crnoj Gori - poručio je Danilović.

Komentari: 6

Draško

05. 12. 2017 - 18:50

Nikad niko od tebe nije očekivao neki demokratičniji istup, iako su se poneki ponadali... Jedva si dočekao neku šansu da te vabnu, kao ovčicu koja je zalutala od stada, i brzinom munje sve vračaš u svoje stado, svoje "prirodno okruženje" (čitaj: četničko). Najgore je biti dušmanin svog naroda i svoje države.
Lijeporijecivi, podmukli...

05. 12. 2017 - 19:28

Vuk dlaku mjenja, ali čopor nikako. Sto reci o Daniloviću osim da radi po instrukcijama druge države, sto je uostalom radio i kao kratkotrajuci ministar. Nastavlja na isti način i dalje, samo treba ga shvatiti kao lijeporijecivog, podmuklog, ali “impotentnog” političara.
Rankovci

05. 12. 2017 - 21:57

SDP sto se ceka?
OVV

05. 12. 2017 - 23:18

Gorane u pozivu DF se ne pominje tvoja stranka pominje se jedan nezavisni poslanik i Demos ovo ispade da se nudis sam ocigledno da ce Manda da vam da jedan mandat i to je to žao mi je Radonjica ipak je on profesor a izvisice grota.
Vule

06. 12. 2017 - 10:48

Koja pamet- kao kad bi neko 1945 pristupao četnicima.
CRNOGORSKI 007

06. 12. 2017 - 17:52

ZAR NIJE UHAPSEN ZBOG IZNOSENJA ,KAKO BESE,VALJDA BIRACKIH SPISKOVA.
Novi komentar