Odluka opasna po region

Tramp obavijestio Abasa da seli ambasadu u Jerusalim

Predsjednik SAD Donald Tramp obavijestio je palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da planira da preseli ambasadu svoje zemlje u Jerusalim, javili su palestinski mediji.
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 21:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Abas je upozorio Trampa na „opasne posljedice“ takve odluke na mirovni proces, bezbjednost i stabilnost u regionu i svetu, saopštilo je palestinsko predsjedništvo.

Tramp je danas razgovarao telefonom i s premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom i jordanskim kraljem Abdulahom Drugim, pošto je razgovarao s Abasom, u očekivanju objave odluke o statusu Jerusalima.

- Očekuje se da će danas biti još razgovora sa stranim liderima - rekla je prethodno portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Ranije su zvaničnici Trampove adminstracije najavili da će on, po svoj prilici, svoju odluku saopštiti sjutra.

Ako prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela ili preseli ambasadu, prekinuće decenijama dugu politiku SAD u odnosu na Bliski istok, što bi moglo da izazove nasilje u regionu.

Komentari: 2

kflackalice

05. 12. 2017 - 21:49

Izgleda da ce ajmbasade selidi na jednu I drugu stranu Jerusalima.Kud je svijet krenuo I gdje ce stici vidje ce se.U svijetu se nezeli mir
-

05. 12. 2017 - 21:55

Uzas moj prijatelju. Evo ko je predsjednik US. Popularnost mu je na ispod 35% ali jednom izabran nije ga lako zmijeniti, mada se ide tim putem
Novi komentar