Mesić dobio policijsku zaštitu

Ako mi se nešto dogodi, biće odgovoran Šeks zvani Kolega

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić odgovorio je na prošlonedjeljne prozivke Vladimira Šeksa, a zbog riječi koje je Šeks izgovorio, Mesiću je dodijeljena i policijska zaštita.
Objavljeno: 05. 12. 2017 - 21:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon optužbi za veleizdaju i prozivki Vladimira Šeksa da je kriv za suicid Slobodana Praljka, te otvorenog prizivanja njegove smrti, bivši predsjednik Stjepan Mesić dobio je pojačanu policijsku zaštitu, a u Nacionalu je govorio o svom odnosu prema BiH, Hagu, HDZ-u i Šeksu.

Vladimir Šeks, predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a i neformalni savjetnik premijera Andreja Plenkovića, kao glavnog krivca za osuđujuću presudu šestorici Hrvata iz Bosne i Hercegovine u Hagu, optužio je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i to zato što je Mesić, kako tvrdi Šeks, u brojnim istupima branio tezu haškog tužilaštva da su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko, sa šestoricom bivših zvaničnika Herceg-Bosne, sprovodili udruženi zločinački poduhvat prama Bosni i Hercegovini.

Šeks je početkom mjeseca prozvao Mesića kao jednog od najodgovornijih za hašku presudu šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata, te za smrt generala Slobodana Praljka.

U intervjuu „Ako mi se nešto dogodi izravno će biti odgovoran Vladimir Šeks zvan Kolega i Sova“, Mesić je Šeksu poručio da će biti direktno odgovoran ako mu nešto dogodi.

- Vladimir Šeks bi morao da bude svjestan činjenice da je, izričući ničim potkrijepljenu optužbu protiv mene, preuzeo direktnu, a ne posrednu odgovornost za sve što bi mi se moglo dogoditi. Naglašavam: direktnu odgovornost. A od njegovih optužbi nemam potrebu da se branim, niti to želim i imam razloga - rekao je Mesić.

Komentari: 0

Novi komentar