Zogović odgovara Neđeljku Rudoviću

DF zove na zajedničke akcije, oni neumorno šprintaju za Markovićem

Poslanik DF-a Miluna Zogovića reagovao je na izjavu potpredsjednika Građanskog pokreta URA, Neđeljka Rudovića. Rudović je ocijenio da ultimatumi koje Demokratski front (DF) postavlja građanskoj opoziciji sabotiraju zajedničko opoziciono djelovanje. Reagovanje Zogovića prenosimo integralno:Objavljeno: 06. 12. 2017 - 08:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Po ustaljenom šablonu, na najprizemniji način, Nedjeljko Rudović, ne propušta priliku da potkopa i osujeti mogućnost bilo kakvog dogovora o zajedničkim aktivnostima opozicije, jer je svjestan da je to najbolji model za smjenu aktuelnog režima. Izgleda da i sama pomisao na mogućnost zajedničkog opozicionog djelovanja, zbog straha za sudbinu DPS-a, kod kolege Rudovića pali  alar za destrukciju, a kamo li ovakva  inicijativa DF, koja je u potpunom saglasju sa onim što crnogorski građani očekuju od iskrene i prave opozicije. Jer je građanima  bitno da se napokon dodje do formule za razvašćivanje DPS-a, a potpuno periferno koliko će koja partija zakučiti mandata. A da je previše  „slučajnosti“ u odgovorima i javnim porukama ovog funkcionera URA-e, najbolje potvrdjuju isfrustrirane izjave i juriš u brutalni napad na svaku inicijativu koja je pokrenuta u cilju opozicionog objedinjavanja. Dosledan  dvostrukim standardima, Rudović ne kritikuje Tačijeve „čajanke“, ali zato uredno, ne propušta priliku da plastično demonstrira zabrinjavajući stepen patološke mržnje prema srpskom narodu. Očigledno da bi srpsko pitanje u Crnoj Gori , prije rešavao otvaranjem koncentracionih logora, nego na način da Srbi trebaju i moraju imati sva prava kao i drugi gradjani Crne Gore. I prije nego što je posegao za ideološkim prevaspitavanjem opozicije, urgentno je bilo da za početak prevaspita  sebe i da kao u jednoj od najpoznatijih Isusovih priča, vrati se na pravi put i izgubljen nadje se jer, za razliku od zabludjelog sina, njegov  otac nije skrenuo stranputicom nego na pravom putu hrišćanskih vrlina redovno na Cetinju nalaže badnjake sa mitropolitom Amfilohijem, Mandićem i Kneževićem. Ako je ova izjava Rudovića zaista stav gradjanskog pokreta URA, nameće se pitanje  ko je zapravo stvarni predsjednik tog pokreta, kada je zvanični predsjednik u dosadašnjim javnim istupima slao dijametralno suprotne tonove od jučerašnjih otrovnih strijela Nedjeljka Rudovića.

I s pravom nas kritikuje pristalice politike DF-a, što Rudoviću i njemu sličnim šaljemo ovako odvažne pozive kojima nisu dorasli, i što zbog višeg cilja  vrijedjamo i ljudsko i opoziciono dostojanstvo. Jer dok DF više od godinu njih zove na zajedničke akcije, oni neumorno šprintaju za Duškom Markovićem preklinjući ga, ne bi li ih  uveo još u ovu Vladu, da „omunje“ kao u prethodnoj. Javnost bi od njih voljela da čuje i da li je   Marković „Sindjelićev“ premijer i jesu li oni „Sindjelićevi“ poslanici kad već tako zdušno navijaju za Katnića u sprdnji zvanoj državni udar, kao i da pojasne  kako su perfidnom prevarom na tudji račun uopšte dospjeli u državni parlament. Na žalost , ništa iznenadjujuće i ništa slučajno, nego Pajovićevski uobičajeno, po unprijed zadatim režimskim koordinatama. Ali je iznenadjujuće da je rukovodstvu Damokratama i SNP-a  bliži Ranko Krivokapić od DF-a. Provjereno znam da članstvo ovih partija želi blisku saradnju sa pouzdanim i iskrenim saveznikom kakav je DF,  i da ne želi  talačko orobljavanje ideologijom i politikom Ranka Krivokapića! Političku nit koja je u interesu gradjana morala povezati opoziciju, Df nije ispustio iz ruku, a zašto i od koga je drugi ne smiju prihvatiti trebalo bi oni da objasne građanima“, zaključio je.

Komentari: 18

Leko

06. 12. 2017 - 09:15

Nebitno je sto kaze DF.Oni su se spremali za povratak mjesecima u saradnji sa DPSom.Bitno je vidjeti ko to jos podrzava povratak u parlamenat.Da znamo ko sve radi za DPS.Osudjeni ce biti clanovi DFa za terorizam.Oce oce.Kakva prevara.Ovi su zajedno lazirali izbore.Pa pominju drzavne udare.Da bi se sakrili.Perfidno do bola.
Zagor

06. 12. 2017 - 09:51

Leko, ako nijesi znao,nadam se da se neces razocarati: Deda mraz stvarno ne postoji.Vama kojima smeta ova drzava,institucije,partije koje je vode pa pored ostalog i DPS, polako ali sigurno nakon 30-ak godina destruktivnog kocenja,akcija protiv drzave itd.,SVE prelazi u PTS.PTS ili poznat kao post traumatski stres je bolest koja se moze lako lijeciti.Vec vidim vase lidere kako se nocu u znoju bude ponavljajuci : dps,dps,dps,Milo,Milo .....Jos da dodam da su vase bajke interesantne za procitat uz casu vina pored nekog kamina u ovim dugim zimskim nocima.Ali sve to na kraju izrasta u SCI-FI. A kao sto znas, za to nam jos vanzemaljci fale. A kad smo kod njih, kad vidim pipuna......pa mozda ga i imamo,kad pocne da vrtla ocima ....ima tu necega...
Leko

06. 12. 2017 - 10:30

Kad smo kod njih.Zagore slobodno reci nasih.Vas je pipun Zagore.Vas.
KARA RADUSIN

06. 12. 2017 - 09:45

Tamo ćete naći svoje saveznike.I potpuno logično svako traži svoje društvo.I što bi vi bez Peđe uvijek vas je vraćao u život.
Lider

06. 12. 2017 - 10:10

DF je retrogradna, antidržavna tvorevina, najgori recidiv prošlosti ne samo u CG nego i u regionu i kao takva neminovno propada.
Momčilo,Pljevlja

06. 12. 2017 - 11:26

Lideru, nije DF jedina antidržavna tvorevina i izdajnik CG. Još veći izdajnici su takozvani crnogorski blok ( SDP i URA ), zamislite oni rade " za dobro Crne Gore", sa četnicima...kakva perverzija...
Vero

06. 12. 2017 - 12:17

Oni su zajedno sa djavolom a protiv boga.Protiv Cg.
Podjele

06. 12. 2017 - 10:47

DA LI DF DRUŽENJEM SA OSUDJENIM RATNIM ZLOČINCEM ONEMOGUĆAVA UJEDINJENJE OPOZICIJE ? Glasajte na : http://www.podjele.me/anketa_pitanje5.php?id=Da-li-DF-dru4enjem-sa-osudjenim-ratnim-zlo3incem-onemogu2ava-ujedinjenje-opozicije-1
A DALI JE DF

06. 12. 2017 - 13:02

SLAO GORIVO ZA RATKA MLADIĆA TENKOVE U JURIŠU NA SREBRNICU.
PITAJ

06. 12. 2017 - 19:10

PITAJ MANDICA STA JE SVE DONIO SA RATISTA ,OKLIJE MU POCETNI KAPITAL JELI SLUCAJNO DA JE KRENUO POSLE RATISTA.
Tijana

06. 12. 2017 - 12:24

Koliko god pokusavali da predstave jedinstvo u opozicionim redovima, ovakve nesuglasice izmedju njih su sasvim jasan pokazatelj koliko je jaz zapravo izmejdu njih i da nikad ne moze biti jednistvo unutar opozicije.
Zarija

06. 12. 2017 - 12:34

Ovo je sad klasicni obracun izmedju DF-a i URA-e, jer nije ovjde samo o tome sto je Nedeljko Rudovic rekao nego je rijec i uzimanju glasova od DF i pripisivanje URA-i da bi se oni mogli kititi tudjim perjem.
Murcielago

06. 12. 2017 - 12:46

A opozicija ne moze uraditi nista da DPS omete u vrsenju poslova koje Vlast treba da vrsi , a DPS to odlicno radi!
Karlito

06. 12. 2017 - 12:48

Opozicija je smijesna ako misli da svojim postupcima mogu nesto postici!
Crtice...

06. 12. 2017 - 12:49

Df odlazi, gasi se. Njegovo glasačko tijelo preuzimaju oni sa crvenim maramama na isti način na koji su DFovci preuzeli te iste glasače od SNPa.. Govorim o jednom te istom broju glasača izfubljenih u vremenu - za njih izgradnja Skadra na Bojani nije još završena a Gojkovici ne prestaje da toči mlijeko - a očaranim retorikom polusvijeta - Kosovo je Srbija; Svud su straže... CG - srpska Sparta... To glasačko tijelo izumire... ni Bingulac (srpsko ime s dna kace) mu ne može udahnuti život...
Leon

06. 12. 2017 - 12:51

A dobro sta drugo ocekivati od Rudovica koji je priuceni politicar, on je dobro dosao u URA-i da im pise saopstenja kako Abazovic zapovijedi, a pitao bih samo Abazovica koliko mu je isti DF pomogao jer je preko njega uzeo glasove da sad ima vise od pola mandata !
KARA RADUSIN

06. 12. 2017 - 13:40

DF pokušava spasiti političkog mrtvaca od kog je zapad nakon ulaska u NATO digao ruke.Kao svojevremeno kada je Hrvatska ušla u alijansu.Oni znaju da svijet dobro poznaje narav ovog totalitarnog sistema pa polako počinje da podržava demokratsku i građansku opoziciju u Crnoj Gori.Možete i dalje pjeniti -takvo je stanje.DF zna da je bez DPS-a i podjela koje i jedni i drugi forsiraju -mrtav.Zato i ove pomoći od DF i vječnog DPS člana Peđe B.
Dana

06. 12. 2017 - 13:26

Opozicija ne moze nista da ucini, jer nijesu jedinstveni i imaju razlicite stavove po mnogim pitanjima.
Novi komentar