U Kuli održano Crnogorsko kulturno veče

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Kula je u nedjelju, 3. decembra održana Svečana akademija, čiji su organizatori Udruženje Crnogoraca opštine Kula i zavičajno udruženje Pivljana „Bajo Pivljanin“.Objavljeno: 06. 12. 2017 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prisutnima su se obratili predsjednik udruženja Crnogoraca opštine Kula Slobodan Balandžić, generalni konzul Crne Gore Miodrag Kankaraš u Srbiji i predsjednik Nacionalnog savjeta Crnogoraca Miodrag Bečić.

 </p>

Manifestaciju su obilježili nastupi KUD „Srbija“ iz Kule, KUD „Petar Petrović Njegoš“ iz Lovćenca, ali i zdravičar Boško Miljanić i Ženska pjevačka grupa „Bjelasica“.

Crnogorsko veče ne bi moglo da prođe bez zvuka gusala, tako da je ostao zabilježen nastup guslara Đorđa Pavlovića, Miljana Vujovića, Saše Laketića i Slavka Jeknića.

 </p>

Poslije svečane akademije, posjetioci su mogli da uživaju u muzičkom programu u kome su učestvovali Branka Šćepanović, Miloje Bubonja i Terapija bend.

Komentari: 5

BDP

06. 12. 2017 - 11:54

Važno je da su guslar i folkloraši nosili 4s kape... Niđe ni jedne crnogorske kape tu noć... Prilog koji Analitika prenosi je prilagođen za cg javnost... Tamo se srbovalo, od zdravice, pa na dalje.... Bio, pa vidio
!

06. 12. 2017 - 19:00

Hvala na informaciji !!! Znacajno je da se znaju ove stvari
Milun

06. 12. 2017 - 15:10

U Srbiji se nastavlja identitetski rat. Kroz masku "crnogorstva" se gura srbogorstvo, tipičan primjer su ovi iz Kule. Forsiraju kape sa četiri S, a prave "crnogorsko kulturno veče" Nacionalni savjet je leglo "bećkovićevaca" i sve to podržava. Ovaj konzul je trebao da napuštit program,
Српске земље

07. 12. 2017 - 09:19

Црна Гора и Србија, то је једна фамилија.!
O, kako da ne

18. 12. 2017 - 08:23

"Српске земље", ha ha ha... A, neka, čoče! Vama je i CG "srpska Sparta" jer ste posrbili naslov knjige Evgenija Markova " Slovenska Sparta", vama je Njegoš "Srbin" koji pjeva "srpska Italija", i koji kaže da je "Crnogorac u svim životnim situacijama uvijek Crnogorac"... Ajde, oladite! Nikada Crna Gora nije bila "srpska", niti će biti. Kralj Nikola je 1919. rekao: "Crna Gora je Crnogoraca. Tako je bilo, i tako će biti". No, vi ne citirate ono što vam ne ide u prilog, no karikirate stvari.
Novi komentar