Nova rekordna vrijednost kriptovalute

Bitkoin iznad 12.000 dolara

Uprkos osporavanju stvarne vrijednosti kriptovalute i opasnosti da bi mogla biti riječ o novom balonu, bitkoin je u srijedu nastavio nevjerovatan rast i probio granicu od 12.000 dolara (8.954 funti).

Objavljeno: 06. 12. 2017 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Meteorski rast bitkoina sa 1.000 dolara na početku godine na sadašnje vrijednosti izaziva pozornost širom svijeta. Neki ugledni pojedinci poput dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju Džozefa Štiglica istakli su da bi ta kriptovaluta trebala biti stavljena van zakona. 

"Prošlo je mnogo vremena dok su se utvrdili metodologija i način na koji se bitkoinima trguje. Prvobitna privlačnost bila je u tome da oni nijesu ni na koji način regulisani. Međutim, sada je jasno da su iz sjenke došli na centralnu pozornicu", kazao je za "Independent" glavni tržišni analitičar australijskog CMC Marketsa Rik Spuner. 

"Jedno od glavnih obilježja tržišnog balona je da ne postoji način da znate u kojem će trenutku taj balon eksplodirati", kazao je on. 

Dio stručnjaka smatra da se u ovom trenutku veliki iznosi novca ulažu u bitkoine zbog 'straha da se nešto ne propusti', ili čiste 'pohlepe'. 

 

Komentari: 0

Novi komentar