Pisao ambasadorima

Abazović: Na izborima ugrožena bezbjednost građana

  Predsjednik URA-e Dritan Abazović ocijenio je u otvorenom pismu ambasadorima da je na lokalnim izborima u četiri opštine ozbiljno narušena bezbjednost građana i najavio da će im dostaviti, kako tvrdi, dokaze izbornih zloupotreba.
Objavljeno: 06. 12. 2017 - 13:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ono što se dešavalo na ulicama Cetinja, Mojkovca, Petnjice i Tuzinije bio nikakav praznik  demokratije, što bi trebalo biti uloga izbora. To je bio klasični „kriminalni maraton“ u kojima su aktivno učestovale organizovane kriminalne grupe i kriminalni klanovi sa primorja (kavački, škaljarski i budvanski), naoružana lica, sprovodnici ZIKS-a, radnici obezbjeđenja u kazinimaiz Podgorice i Budve, visoki funkcioneri policije i drugi, a svisa jednimzajedničkim ciljem, da zaplaše građane i iznude podrškuDPS-u ili partijama sa kojima oni vrše vlast“, naveo je on u pismu ambasadorima EU, Velike Britanije, SAD i OSCE.

Kako dodaje, građani su u samoorganizaciji pokušali da pruže otpor i odbrane sopstveno dostojanstvo, blokirajući štabove DPS-a u kojima se dijelio novac. „Nažalost, prijave policiji su bile uzaludne, jer oni nisu reagovali na adekvatan način, a nerijetko su i stajali u zaštitu tih lica i objekatau kojima su vršene protivzakonite aktivnosti, što je skandalozno. O mnogim neregularnostima i nezakonitim radnjama obavješteni su i nadležni tužioci, ali je njima trebalo i po nekoliko sati da bi izašli na lice mjesta, što je paradokslano jer se, kako Vam je poznato,radi o gradovima koji su geografski jako mali, i gdje se iz jednog mjesta na drugo može stići za nekoliko minuta“, naveo je on.

Dodaje da je ovim lokalnim izborima ozbiljno narušena i bezbjednost građana (što ranije nije bio slučaj), te da su svjedočili pokušajima ubistva poslanika, napadima na njihovu imovinu, bacanjem suzavca na kandidate za odbornike, napadima na lica na biračkim mjestima, te zbrinjavanjem povrijeđenih u zdravstvenim ustanovama na Cetinju i Kliničkom centru Crne Gore.

Abazović je u pismu saopštio i da dostavlja, kako tvrdi, obimni materijal koji potvrđuje navedene zloupotrebe.

„Taktika „zatvaranja očiju“ pred problemima i očiglednom politčkom krizom koja već dugo trajenije od pomoći ni nama građanima Crne Gore, ni Vama“, naveo je on.

Komentari: 20

Boban Bg

06. 12. 2017 - 14:39

Misliš li na Krapovića i on krimose sa njim? Pa to je tvoj koalicioni poartner!
Pogled iz Bg

06. 12. 2017 - 14:49

Šta se radi u Begišu? Olad malo i poštedi nas svakodnevnih komentara, jer vi koji ste odlepršali smatrate da se situacija u Crnoj Gori bez vas ne može razriješiti i da se najbolje sagledava iz Beograda.
Svaki Crnogorac

06. 12. 2017 - 15:39

DSvaki državljanin CG, ma gdje bio ima pravo da misli o CG. Čak je to i poželjno, za razliku od onih koji su na jaslama CG, a rade protiv njenje samostalnosti i postojanja.
POTOMKU PODGORICKE SKUPSTINE

06. 12. 2017 - 18:14

ON ZIVI UI BEORADU I POSTUJE DRZAVU SRBIJU,ZA RAZLIKU OD TEBE KOJI ZIVI U CG I NE POSTUJES CG,VJERUJ ,USKORO CES JE VOLJETI IAKO JE NE VOLIS.
Postedi nas

06. 12. 2017 - 18:46

A ko si ti da tjeras Bobana, delijo. To sto je u Beogradu i sto je patriota par excellence jeste samo dodatnbi kvalitet. Imas li sto logicno, zdravorazumski zakljuciti, osim tih priglupih etiketa i nervoznih reakcija jer ti se Bobanovi komentari ne svidjaju ? Mozemo li mi tebe zamolit da nas postedis, jer mi se cini da je ovaj portal duhom daleko blizi nama ukljucujuci Bobana nego tebi. Uostalo nije li vas lider rekao da su sada prodrzavni mediji Vijesti i Dan. Brani li ti ko ?
Niksicanin

06. 12. 2017 - 14:40

Mislim da je vrijeme da pustis ovaj narod da se odmori od tebe i slicnih.1.5 procenta podrske imas a zastupljen si u medijima kao da imas 50 procenata glasaca.Gradjani su ti u ove 4 opstine glasanjem saopstile sta misle o tvojoj politici.P .S. vidimo se za 4 godine
Sabahudin A.

06. 12. 2017 - 15:11

Ja nemislim da si loš momak, čak naprotiv. Međutim vidiš da nemaš skim napraviti koaliciju, a da nekažem nenormalan ali sigurno antidržavni. Znači ti mrziš DPS ili nevoliš, a u koaliciju bi sa četničkim vojvodama, koji "voli" Muslimane i Bošnjake posebno Albance. SVAŠTA..
Fahro

06. 12. 2017 - 15:53

Ma jasta, jos je tu nasao da mi pametuje kao da je pao sa marsa.
Maca

06. 12. 2017 - 15:21

Jeste ali od strane vas.
Dana

06. 12. 2017 - 15:22

Izgubili izbore pa sada izmisljaju kojekakve price.
Jana

06. 12. 2017 - 15:36

Evo bas se oni nasli o ovome da pricaju? Isti oni koji su taj dan vrsili pritisak na gradjane i pokusavali da ih obmane raznim podmetacinama.
Ugrožen zdrav razum

06. 12. 2017 - 15:37

Abazoviću je odavno ugrožen zdrav razum i bilo kakvo misao povezivanje, kao i moralne norme.
Drasko

06. 12. 2017 - 15:45

Neka ga, neka pljuje po državi, kad mu je dozvoljeno. Mali kvisling, čak ovo nije ni njegova država pa pljuje koliko može. Da živi u Albaniji i na Kosovu, davno bi dobio po turu i bio u apsanu, jer nebi dozvolili da ovakva nebitna individua pljuje po državi. Sramota je jesti hljeb i hraniti porodicu novcem od nekoga na koga pljuješ i iznosiš neistine i gadosti, ogubaće ga... Mora Marković nešto preduzeti da se ovakvi likovi već jednom urazume.
CRNOGORSKI 007

06. 12. 2017 - 18:18

NIJE MI JASNO STA SE CEKA VISE,POCINJEM DA SUMNJAM DA U VRHU DRZAVE POSTOJI DRUGA STRUJA PROSRPSKI ORJENTISANA.
CRNOGORSKI OO7

06. 12. 2017 - 18:04

Kako dodaje, građani su u samoorganizaciji pokušali da pruže otpor i odbrane sopstveno dostojanstvo, blokirajući štabove DPS-a u kojima se dijelio novac. „ZAMISLITE OVOG NESPRETNU LAZOVCINU,KAKVI SU TO KRIMINALCI KADA SE UPLASE OD SPONTANO SAKUPLJENIH RODOLJUBA ,,CETNIKA,,.A SADA ABAZOVICU DA TE PITAM :TI MOJU ZEMLJU CINKARIS ,PO SVIJETU I TRAZIS INTERVENCIJU,,A DA TE PITAM STA JE SA LJUDSKIM PRAVIMA U TVOJOJ MATICNOJ ZEMLJI ,U CG SOLIS DEMOKRATIJU.VISOKO LJETIS,PRIZEMLJI SE .PA KADA STE BLOKIRALI DELJENJE NOVCA ,KAKO ONDA POBJEDI DPS.
CRNOGORSKI OO7

06. 12. 2017 - 18:08

ABAZOVICU OVO JE CG ,NIJESMO MI MAJMUNI DA NAM TI UREDJUJES CG.STA SI TRAZIO PO CETINJU NA DAN IZBORA,STA SI OCEKIVAO DA SE DESI 16 OKT
Nemanjine lazi

06. 12. 2017 - 18:37

Ako neko izjavi da je Crna Gora Sjeverna Koreja bez raketa, onda sa takvom osobom nema vise argumentacije. To je psihopaticni ekstremista. Molim da se komentar objavi jer je precizan i argumentovan, a ako treba uci cu u detalje
Cetinjani

06. 12. 2017 - 18:43

Sramota je da ste ovoliko glasova dali ovim sarlatanima iz URA. Ako zbilja mislite da vam stranka Vijesti na celu sa Nemanjom moze bilo sto dobro donijeti obmanuti ste. Kako mozete glasat za stranku koja CG poredi sa Sj Korejom? za stranku sa koju DF ima demokratski potencijal, za stranku iza koje je Rjecnik sa Drazom, za stranku koja nije dala podrsku ulasku u NATO .....
Dritan ili Nemanja

06. 12. 2017 - 18:55

Ovaj nista sa Albancima nema sudeci po njegovom mentalitetu. Prkosan, bezobrazan, lazljiv, ko da ga je Amfilohije vaspitao. Koliko ja poznajem Albance nijesu ovakvi.
Ma sto velis, mali Nemanja?

06. 12. 2017 - 22:46

Kako je bistar ovaj mali Nemanja, cudo jedno!
Novi komentar